ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα – Περήφανος για τις ρίζες του

1 min read

Ο νέος αμερικανός πρέσβης μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον προκάτοχό του Τζεφρι Παιατ

Περήφανος για τις ρίζες του από την Ελλάδα δηλώνει ο νέος Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζωρτζ Τσούνης και χαραχτηρίζει όνειρο ζωής να υπηρετήσει την Αμερική εδώ.
Τα λόγια αυτά τα εξέφρασε σε Ελληνες πολιτικούς τους οποίους υποδέχτηκε χθες το απόγευμα στην οικία του. Αναμέσα τους η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, η Λίνα Μενδώνη αλλά και η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο νέος αμερικανός πρέσβης μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον προκάτοχό του Τζεφρι Παιατ χαραχτηρίζοντας «απίστευτη κληρονομιά» τη δουλειά που ολοκλήρωσε για να αναλάβει υφυπουργός εξωτερικών αρμόδιος για την ενέργεια στην κυβέρνηση Μπαιντεν.

Πριν από τη δεξίωση, στην οικία του είχε παραδώσει τα διαπιστευτήρια του στην πρόεδρο της Δημοκρατίας με λίγο τρακ αλλά και μεγάλη συγκίνηση. Η συνομιλία μεταξύ τους μπροστά στους δημοσιογράφους αφορούσε την ελληνική καταγωγή του από το χωριό Πλάτανος της Ορεινης Ναυπακτίας.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ακουσε τον Εθνικό Υμνο εξω από το προεδρικό Μεγαρο, έβαλε το χέρι στην καρδιά και στη συνέχεια έκανε τον σταυρό του.

Ο Τζώρτζ Τσούνης πιστεύει ότι είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να συνεργαστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα και οι υπερατλαντικοί σύμμαχοί, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει θέσει σε επαγρύπνυση τη Δύση.

Γι’αυτό και θεωρεί ότι η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπαιντεν είναι ιστορικής σημασίας.

Πιστεύει επίσης ότι αποτελεί ύψιστη τιμή η πρόσκληση της Nancy Pelosi εκ μέρους της δικομματικής ηγεσίας του Κογκρέσου να μιλήσει σε μια Κοινή Συνάντηση του Κογκρέσου στις 17 Μαΐου. Αυτή είναι η ύψιστη τιμή που μπορεί να απονείμει το νομοθετικό μας σώμα σε έναν επισκέπτη ξένο ηγέτη.

«Αυτές οι προσκλήσεις επεκτάθηκαν γιατί αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα έχει σημασία – όχι μόνο για την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει σημασία για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πολλά άλλα», πιστεύει ο κ. Τσούνης ο οποίος απέφυγε να μιλήσει για τις ελληνoτουρκικές σχέσεις. Εκ των πραγμάτων όμως θα τοποθετηθεί σε κάποια στιγμή σε επόμενες ομιλίες του πολύ περισσότερο που θα γνωρίζει όλο και καλύτερα τα εθνικά μας θέματα, τις λεπτομέρειες και τις ελληνικές ευαισθησίες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.