ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι πλειστηριασμοί έμειναν και μετά το Μνημόνιο -Και για χρέη στο Δημόσιο

1 min read

7.470 πλειστηριασμοί έγιναν από τις 21 Φεβρουαρίου, ενώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αναρτήθηκαν σχεδόν οι διπλάσιοι.

Το νέο σύστημα πλειστηριασμών θα ξεκινήσει εκ νέου την πρώτη Τετάρτη του Σεπτεμβρίου, με τους συμβολαιογράφους να υποστηρίζουν ότι μέχρι στιγμής, καμία πρώτη κατοικία δεν έχει βγει στο σφυρί. Ωστόσο παραμένει άγνωστο πόσο θα διαρκέσει το «μορατόριουμ» μεταξύ τραπεζών και κυβέρνησης για την μη εκποίηση της πρώτης κατοικίας, αν και στη πλειοψηφία τους οι τράπεζες είναι εκείνες (σ.σ κατά ποσοστό 70%) που παίρνουν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος ακινήτων και δευτερευόντως ιδιώτες.

Από τους 7.470 πλειστηριασμούς, πάντως, γόνιμοι κηρύχθηκαν οι 3.477, δηλαδή υπήρξε κατακύρωση του ακινήτου στον ενδιαφερόμενο, ενώ άγονοι κηρύχθηκαν 3.993.

Στην Αθήνα, το Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, διενεργήθηκαν 4.511 πλειστηριασμοί, ενώ στην Θεσσαλονίκη 1991. Στην…αρένα των πλειστηριασμών θα μπει, όπως προβλέπεται, δειλά-δειλά και το δημόσιο (σ.σ εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία) κυρίως όταν πρόκειται για μεγάλες οφειλές. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές πάντως, η ανάρτηση στην πλατφόρμα ενός πλειστηριασμού έχει οδηγήσει περίπου το 35% των οφειλετών σε ρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον οι πλειστηριασμοί διενεργούνται μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και όχι στο ακροατήριο, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα όπως αυτά που είδαμε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση