ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι ουρανοί είναι δικοί μας! Οι Έλληνες πιλότοι εκπαιδεύονται σε ασκήσεις με F-35 στην “Blue Flag 2021”

1 min read

ΟΙ στρατιωτικές ασκήσεις είναι πάντα προσομοίωση πραγματικών πολεμικών επιχειρήσεων-Προετοιμάζονται για κάτι στην Α.Μεσόγειο;

Πολλά έχουν γραφτεί για τα σενάρια της φετινής άσκησης Blue Flag 2021 στην έρημο Negev, στην οποία συμμετέχουν Έλληνες πιλότοι και μηχανικοί εδάφους, με το πιο σημαντικό να αφορά τις πτήσεις COMAO ( συνδυασμένες πτήσεις) αεροσκαφών F-16 όλων των τύπων με υπερμαχητικά F-35 σε “πακέτα” πτήσεων άκρως επιθετικά όπως όλα δείχνουν για κάποιο όμως λόγο.

Μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα αποκάλυψε ότι ειδικά οι φετινές ασκήσεις επικεντρώνονται στην ενσωμάτωση ( όπως την χαρακτηρίζει) αεροσκαφών τέταρτης και πέμπτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του αεροσκάφους  Lockheed Martin F-35 Lightning II, σε…πολύπλοκα επιχειρησιακά σενάρια.

Καταρχήν, αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες πιλότοι θα έχουν την τρομερή ευκαιρία να δουν από κοντά το αεροσκάφος F-35, ενώ στη συνέχεια θα υλοποιήσουν μαζί του επιθετικά ή αμυντικά σενάρια, όπως αποστολές SEAD, DEAD, κρούσεως, κά, παίρνοντας μια πρώτη γεύση των τρομερών δυνατοτήτων του αεροσκάφους αυτού και μαθαίνοντας πολλά μυστικά του.

H εκπαίδευση σε F35 έρχεται σε μια στιγμή που ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα δήλωσε σήμερα: Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν το ελληνικό ενδιαφέρον για τα F-35

Δεύτερον, μας γεννάται το ερώτημα για που μπορούν να προορίζονται οι πτήσεις αεροσκαφών σε σχηματισμούς COMAO με επιθετικό προσανατολισμό, με πρώτο στην λίστα να βάζουμε το Ιράν και δεύτερη την Α.Μεσόγειο, λόγω πιθανής πολεμικής ρήξης με ευθύνη της Τουρκίας, που θέλει να τινάξει τα πάντα σε κυπριακή και ελληνική ΑΟΖ προκειμένου να πετύχει το σκοπό της που είναι υφαρπαγή θαλάσσιων χώρων.

Πληροφορίες από Παρίσι και άλλες πηγές, αναφέρουν εδώ αρκετό διάστημα, ότι οι Τούρκοι έχουν βάλει πλώρη πιθανότατα να προκαλέσουν μεγάλη κρίση στην Α.Μεσόγειο, ειδικά μετά την σημερινή και αυριανή Τριμερή και την Τετραμερή συνάντηση αξιωματούχων Ελλάδος, Ισραήλ, Κύπρου και Αιγύπτου.  

Η διεθνής αεροπορική άσκηση, που λαμβάνει χώρα στην έρημο Negev, έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες και να ολοκληρωθεί στις 28 Οκτωβρίου, και το μόνο σίγουρο είναι ότι Αμερικάνοι και Ισραηλινοί θα υλοποιήσουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία δεν θα βγουν ποτέ προς τα έξω.

Είναι γνωστό ότι οι μοίρες αεροσκαφών  Sufa F-16I της IAF, με επικεφαλής την 115 μοίρα επιθετικών «Flying Dragon», θα παίξουν το ρόλο της «κόκκινης» εχθρικής δύναμης. Μια μπαταρία Yahalom Patriot θα ενταχθεί επίσης στη δύναμη προσομοίωσης του εχθρού.

Οι αεροπορικές δυνάμεις της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ινδίας, της Ελλάδας και των ΗΠΑ έστειλαν ομάδες να συμμετάσχουν στην άσκηση.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία φιλοξενεί μια πολυεθνική, εναέρια άσκηση που άρχισε σήμερα το πρωί με απογειώσεις μαχητικών και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα, η οποία θα περιλαμβάνει  πτήσεις πάνω από την Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε το Ισραηλινό ΓΕΕΔ.

Η ΠΑ θα συμμετάσχει στην άσκηση με τέσσερα F-16 Adv. της 336Μ της 116ΠΜ στον Άραξο. Στην άσκηση εκτός του Ισραήλ και της Ελλάδας, μαχητικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, και την Ινδία θα συμμετάσχουν στην πέμπτη  άσκηση της Γαλάζιας Σημαίας, ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Οι μοίρες αεροσκαφών Sufa F-16I της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας (IAF), με επικεφαλής την 115 μοίρα «Flying Dragon», θα παίξουν το ρόλο της «κόκκινης» εχθρικής δύναμης.

Μια συστοιχία πυραύλων Patriot θα ενταχθεί επίσης στη δύναμη προσομοίωσης του εχθρού.Στην έρημο Νεγκέφ έχουμε τα προεόρτια αυτών που θα δούμε προσεχώς σε Ιράν και Α.Μεσόγειο και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.