ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Ουκρανοί σε Ugledar, Soledar, Bakhmut έχασαν 43.000 στρατιώτες Έγκλημα Zelensky, επλήγη νοσοκομείο στο Lugansk

1 min read

Μετά την νικηφόρα προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, αρχικά στο Soledar και εσχάτως σε Ugledar και Bakhmut…ο Ουκρανικός στρατός δέχεται ανελέητο σφυροκόπημα καταγράφοντας δραματικές απώλειες… αλλά παρ΄ όλα αυτά συνεχίζει να τροφοδοτεί με εφεδρείες… αδιαφορώντας για τους χιλιάδες νεκρούς.
Υπολογίζεται ότι σε νεκρούς και τραυματίες σε Soledar, Bakhmut και Ugledar οι Ουκρανοί ξεπερνούν τους 43.000 που προφανώς είναι επίπεδα ρεκόρ… τραγωδίας…
Ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ φαίνεται να προσομοιώνει επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Ρωσίας… ενώ αμερικανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα τεθωρακισμένα Abrams δεν θα φθάσουν στην Ουκρανία γιατί η Ρωσία έως τέλος Μαρτίου θα έχει καταλάβει το Donbass ειδικά το υπόλοιπο 45% του Donetsk…οπότε δεν θα χρειαστεί να δώσουν μάχες… 
Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί το ουκρανικό χτύπημα με HIMARS σε καθαρά πολιτικό στόχο, σε νοσοκομείο στο Lugansk, που άφησε πίσω του 14 νεκρούς.
Μία πράξη τυφλής βίας και μίσους εξαιτίας των ηττών των ουκρανικών στρατευμάτων στο πεδίο της μάχης.

Ουκρανικό έγκλημα στο Lugansk

Έπληξαν σκόπιμα το νοσοκομείο στο Novoaidar του Lugansk, χρησιμοποιώντας αμερικανικούς εκτοξευτές ρουκετών HIMARS, με αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι 24 να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο (28/1/2023).  «Στις 28 Ιανουαρίου 2023, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν σκόπιμη επίθεση, χρησιμοποιώντας ρουκέτες αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων HIMARS, στο κτίριο του περιφερειακού νοσοκομείου στον αστικό οικισμό Novoaidar στο Lugansk.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό, πως παρέχεται περίθαλψη στους τραυματίες από την επίθεση.«Η σκόπιμη επίθεση με πυραύλους, που εξαπολύθηκε στις προφανώς γνωστές μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, είναι ένα αναμφισβήτητο αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου του καθεστώτος του Κιέβου», αναφέρει η Ρωσία, που βεβαιώνει πως όσοι εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του εγκλήματος θα βρεθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Συνένοχες οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ είναι απροκάλυπτα συνένοχες στην ουκρανική επίθεση με πύραυλο σε νοσοκομείο στο Novoaidar της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk έγραψε στο Twitter ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Dmitry Polyansky.
Ο διπλωμάτης είπε ότι πρόκειται για «άλλο ένα ουκρανικό αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου».
Τόνισε ότι «14 άμαχοι σκοτώθηκαν σε νοσοκομείο από πυραύλους που προμήθευσαν οι ΗΠΑ».
Σύμφωνα με τον Polyansky, «όπως γνωρίζουμε από Ουκρανούς αξιωματούχους, οι στόχοι των HIMARS έχουν τη συμφωνία της Ουάσιγκτον».
«Έτσι, καθιστά τις ΗΠΑ άμεσα συνένοχους.
Οι αμερικανοί φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πώς χρησιμοποιούνται τα χρήματά τους», δήλωσε ο Polyansky.

hospital.JPG

Η μάχη του Ugledar

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκτήσει την πρωτοβουλία σε τμήματα της πρώτης γραμμής στην περιοχή του Donbass ειδικά στο Donetsk.
Από τις 27 Ιανουαρίου, η πόλη Ugledar μαζί με το Soledar και το Artemovsk (γνωστό και ως Bakhmut) αποτελούν τα πιο καυτά σημεία της σύγκρουσης Ρώσων και Ουκρανών.
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές, οι ρωσικές δυνάμεις απωθούν τα Ουκρανικά στρατεύματα από την περιοχή Ugledar χρησιμοποιώντας πυροβολικό και την αεροπορική δύναμη. Τμήματα της πόλης βρίσκονται ήδη στα χέρια των Ρώσων. Ωστόσο, η περιοχή πιθανότατα θα παραμείνει αμφισβητούμενη, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα, λόγω ενός μεγάλου συστήματος οχύρωσης και τακτικών ενισχύσεων από τον ουκρανικό στρατό.
Με τη σειρά τους, η ρωσική διοίκηση δεν φαίνεται να βιάζεται να δεσμεύσει την εφεδρεία σε αυτόν τον τομέα και αναπτύσσει τις τακτικές που έχουν ήδη πετύχει στο Soledar και στο Bakhmut.

Οι ρωσικές μονάδες επικεντρώνονται κυρίως στην καταστροφή στρατιωτικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού που το καθεστώς του Κιέβου ρίχνει στην περιοχή σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις «συνέπειες κριτικής από τα μέσα ενημέρωσης» εάν υποχωρήσουν από την πρώτη γραμμή του μετώπου.

Παράλληλα, στην περιοχή του Soledar, ρωσικές μονάδες εργάζονται για την επέκταση του ερείσματος που δημιουργήθηκε εκεί.
Μετά την απελευθέρωση της πόλης καθώς και των κοντινών χωριών Sol και Krasnopolievka, η κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί μονάδες της Ουκρανίας στο Blagodatnoe, στην Krasnaya Gora και στην Paraskovievka έχει γίνει πολύ περίπλοκη.

Σφοδρές μάχες συνεχίζονται και στην πόλη Bakhmut.
Ακόμη και πηγές προσκείμενες στην Ουκρανία παραδέχονται ότι το κύριο σημείο των συγκρούσεων έχει ήδη μετακινηθεί από τα περίχωρα της περιοχής στην ίδια την πόλη.
Τα ουκρανικά στρατεύματα υφίστανται σημαντικές απώλειες στο Bakhmut, αλλά παρόμοια με το Soledar και το Ugledar, ο Ουκρανικός στρατός συνεχίζει να καίει εφεδρείες σε αδιέξοδες μάχες.

Απώλειες στο Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στρατεύματα και εξοπλισμό της 14ης και 92ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά μήκος της πρώτης γραμμής του Kupyansk.
Οι Ουκρανοί έχασαν έως και 25 στρατιώτες, 
ενώ κατεστράφησαν ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Gvozdika, ένα οβιδοβόλο M777 αμερικανικής κατασκευής, ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης και δύο φορτηγά.

Οι Ρώσοι έπληξαν 86 ουκρανικές μονάδες σε 124 περιοχές

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν 86 μονάδες των ουκρανών πλήττοντας στρατεύματα και εξοπλισμό σε 124 περιοχές.
Επίσης η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε εννέα ουκρανικά drones στις περιοχές Kharkiv, Zaporizhia και Donbass, σύμφωνα με τη Μόσχα.
Όπως ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οκτώ πύραυλοι HIMARS και Olkha αναχαιτίστηκαν κοντά στην πόλη Donetsk και τον οικισμό Valeryanovka.
Συνολικά 381 αεροσκάφη, 204 ελικόπτερα, 2.976 drones, 402 πυραυλικά συστήματα, 7.656 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 992 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, 3.944 συστήματα πυροβολικού πεδίου και όλμοι, καθώς και 8.198 ειδικά στρατιωτικά οχήματα έχουν καταστραφεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

Zelensky: Η κατάσταση στο Donetsk είναι εξαιρετικά σοβαρή….για τον Ουκρανικό στρατό…

«Η κατάσταση στο μέτωπο, και ειδικά στην περιοχή του Donetsk, κοντά στο Bakhmut και στο Ugledar, παραμένει εξαιρετικά σοβαρή ανέφερε ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky.
Οι Ρώσοι δεν εισβάλλουν απλώς στις θέσεις μας, αλλά σκόπιμα και μεθοδικά καταστρέφουν αυτές τις πόλεις και τα χωριά γύρω τους.
Πυροβολικό, αεροπορία, πύραυλοι.
Ο ρωσικός στρατός δεν έχει έλλειψη μέσων καταστροφής.
Και μπορεί να σταματήσει μόνο με τη βία».

«Χρειαζόμαστε 300-500 τανκς για την αντεπίθεση»

«Χρειαζόμαστε 300 ή 500 τανκς τώρα.
Χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν μια επίθεση στο έδαφός μας, τη γη μας.
Χρειαζόμαστε τεθωρακισμένα οχήματα για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky σε συνέντευξή του στο Sky news.
Υπενθύμισε ότι μερικές φορές χρειάζονται «μήνες» για να φτάσουν τα όπλα που υποσχέθηκαν.
«Δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά νιώθω ανακούφιση μόνο όταν τα όπλα που μας δίνουν οι σύμμαχοι χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα από τον στρατό μας»….

Το ΝΑΤΟ «προσομοιώνει» κυβερνοεπιθέσεις σε ιδρύματα του Καλίνινγκραντ και στο ενεργειακό σύστημα της Μόσχας

Η πραγματοποίηση κυβερνοεπιθέσεων σε κρατικούς θεσμούς της περιοχής του Καλίνινγκραντ και στο ενεργειακό σύστημα της Μόσχας βασίζεται σε ασκήσεις υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, οι οποίες πραγματοποιούνται τακτικά από το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Oleg Syromolotov.
Σχολιάζοντας την εφημερίδα The Times ότι οι εθνικές δυνάμεις κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου στρατολογούν σκόπιμα ειδικούς πληροφορικής με γνώση της ρωσικής γλώσσας, ο Syromolotov σημείωσε ότι δεν υπάρχει “τίποτα περίεργο” σε αυτές τις προσπάθειες της Βρετανίας.

«Οι Βρετανοί στοχεύουν συστηματικά τις επιθετικές τους δυνατότητες στο πεδίο των πληροφοριών στη Ρωσία με στόχο να πλήξουν το Καλίνινγκραντ και το ενεργειακό σύστημα της Μόσχας»
Επιπλέον, η Βρετανία εργάζεται συστηματικά για την προώθηση της ρωσοφοβίας στο Διαδίκτυο, «μαυρίζοντας την αλήθεια» για την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας στον δυτικό τομέα πληροφοριών.

Τα αμερικανικά Abrams δεν θα εμφανιστούν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία

Τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams δεν θα φτάσουν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, καθώς η σύγκρουση θα έχει ήδη τελειώσει μέχρι να προετοιμαστούν αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα για αποστολή, ανέφερε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter
Ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, έχει δηλώσει ότι η προμήθεια του Abrams στην Ουκρανία θα πάρει «πολλούς μήνες».
«Στοιχηματίζω ότι τα τανκς Abrams δεν θα βρεθούν ποτέ στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία ανέφερε ο Ritter, δείχνοντας τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky λέγοντας ότι θα ήταν πολύ αργά αν τα τανκς Abrams δεν έφταναν μέχρι τον Αύγουστο.
Ο Zelensky ξέρει, όλοι οι Ουκρανοί γνωρίζουν ότι αυτός ο πόλεμος θα έχει τελειώσει μέχρι τον Αύγουστο εάν δεν λάβουν απεριόριστη ποσότητα όπλων από την Δύση.

Οι ΗΠΑ εξαπάτησαν την Γερμανία…

Η απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν με άρματα μάχης Abrams, παρέσυρε όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά και την Γερμανία να συμφωνήσει να προμηθεύσει άρματα μάχης Leopard 2.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραπλάνησαν τους Γερμανούς και είπαν ψέματα στους Ουκρανούς για να στείλουν Leopard» αυτό είναι το σχέδιο…

Στις 25 Ιανουαρίου, οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μεταφέρουν 31 άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία. Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία από τα αποθέματα των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα εκδώσει άδειες για επανεξαγωγή σε άλλες χώρες.
Στις 25 Ιανουαρίου, τα τμήματα άμυνας της Νορβηγίας και της Σλοβακίας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μεταφέρουν άρματα μάχης στην Ουκρανία και νωρίτερα οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, της Πολωνίας και της Γαλλίας ανακοίνωσαν επίσης την απόφαση να παραχωρήσουν τανκς στην Ουκρανία.
Μετά από αυτό, ο Zelensky τόνισε ότι η Ουκρανία πρέπει να «επεκτείνει τη συνεργασία» και να λάβει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικά αεροσκάφη από τις δυτικές χώρες.
Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα επισημάνει τις δυσκολίες με την παράδοση των τεθωρακισμένων Abrams, παρέχοντάς τους καύσιμα, επισκευές και υποστήριξη, καθώς και την ανάγκη μακροχρόνιας εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών για να τα χειριστούν.

1379043.jpg

Telegraph: Η Βρετανία μπορεί να μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία σε περίπτωση αποχώρησης της Ρωσίας από την Ουκρανία 

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να προμηθεύσει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία εάν τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείψουν το έδαφος της Ουκρανίας, ανέφερε η Daily Telegraph.
Η μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία «δεν αποτελεί προτεραιότητα» για τη βρετανική στρατιωτική διοίκηση.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πηγές, τέτοιες παραδόσεις μπορεί να συμβούν εάν τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείψουν το έδαφος της Ουκρανίας και οι ουκρανικές αρχές έχουν «την ανάγκη να διεξαγάγουν επιχειρήσεις για να περιπολούν τον εναέριο χώρο για να τον προστατεύσουν».

Την ίδια ώρα, όπως πρόσθεσε η εφημερίδα, η ηγεσία του βρετανικού στρατού ανησυχεί ότι η Βασιλική Αεροπορία και το Ναυτικό δεν συμβάλλουν σημαντικά στην υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Για να εξασφαλιστεί η «νίκη της Ουκρανίας» είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα των προμηθειών όπλων.

Η Daily Telegraph υπενθύμισε ότι από τον Ιούλιο του 2022, Βρετανοί ναύτες εκπαιδεύουν ουκρανικά στρατεύματα για να χειριστούν δύο ναρκαλιευτικά κλάσης Sandown, η μεταφορά των οποίων στην Ουκρανία ανακοινώθηκε ως μέρος μιας συμφωνίας από το 2021.
Ωστόσο, όπως τονίζουν πηγές, η Τουρκία ενδέχεται να τους αρνηθεί τη διέλευση από τα στενά του Βοσπόρου.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.