ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι νέοι ποδηλατόδρομοι της Αθήνας: Φάληρο – Κηφισιά και Κατεχάκη – Ευαγγελισμός (χάρτες)

1 min read

Αυτοί είναι οι νέοι μεγάλοι ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα. Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε την κατασκευή δύο μεγάλων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα. Ένας στο κέντρο της Αθήνας και ένας από το Φάληρο μέχρι την Κηφισιά. Ποιες περιοχές θα περιλαμβάνουν οι δυο μεγάλοι ποδηλατόδρομοι – Χάρτες.

Δημιουργείται ο ποδηλατόδρομος Γκάζι – Κηφισιά (τμήμα του μεγαλύτερου ποδηλατόδρομου Φάληρο – Κηφισιά) και ο ποδηλατόδρομος Κατεχάκη – Ευαγγελισμός μέσω της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης. 

Οι ποδηλατόδρομοι αυτοί θα δώσουν ανάσα στους κατοίκους της πρωτεύουσας που χρησιμοποιούν ποδήλατο για αναψυχή αλλά και για τις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Ποδηλατόδρομος Φάληρο – Γκάζι – Κηφισιά

ποδηλατόδρομος φαληρο κηφισιά

Ο ποδηλατόδρομος ανήκει σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο διαδρομών ποδηλάτου, από τον Φαληρικό Όρμο έως και την Κηφισιά. Το έργο κρίνεται βασικής σημασίας για το λεκανοπέδιο Αττικής και αποτελεί μια από τις βασικές κατευθύνεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που θεσμοθετήθηκε το 2014 και έχει μείνει ημιτελές αφού κατασκευάστηκε μόνο το νότιο τμήμα με μήκος διαδρομής 10 χλμ, δηλαδή το σκέλος «Φάληρο – Γκάζι».

Το Βόρειο Τμήμα «Γκάζι – Κηφισιά», του οποίου την ολοκλήρωση ανήγγειλε σήμερα ο κ. Χατζηδάκης, ενώ διαθέτει ολοκληρωμένη μελέτη εφαρμογής – με τεύχη δημοπράτησης – έχει εξαγγελθεί πολλές φορές αλλά δεν εντάχθηκε σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Σήμερα, πλέον, ενταγμένο σε πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με προϋπολογισμό 7.000.000€ βαίνει προς άμεση δημοπράτησή του με ολοκλήρωση -έκτοτε- σε 18-20 μήνες.

Ποδηλατόδρομος Μετρό Κατεχάκη – Πολυτεχνειούπολη / Πανεπιστημιούπολη – Ευαγγελισμός

ποδηλατόδρομος αθηνα κατεχακη ευαγγελισμος

Αφορά σε διαδρομή μορφής «πετάλου» που ξεκινάει από τον σταθμό Μετρό Κατεχάκη και διατρέχει το Πάρκο Γουδή, την Πολυτεχνειούπολη, την Πανεπιστημιούπολη, το Πάρκο Ιλισίων και καταλήγει στο Σταθμό Μετρό Ευαγγελισμός. Το μήκος του ποδηλατοδρόμου είναι περίπου 10 χλμ., Με αυτόν τον σχεδιασμό αξιοποιείται και συνδέεται και ο υφιστάμενος ποδηλατόδρομος της Πολυτεχνειούπολης, μήκους περίπου 4 χλμ.

Και αυτός ο ποδηλατόδρομος αποτελεί έργο βασικής σημασίας για το λεκανοπέδιο Αττικής καθώς προβλέπεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που θεσμοθετήθηκε το 2014. Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι πλέον ενταγμένο έργο σε Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, με προϋπολογισμό 3.000.000€ και μετά τη δημοπράτησή του μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 15 – 18 μήνες.

Δημοσίευση στα Social Media