ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι μισθοφόροι – τζιχαντιστές της Τουρκίας απήγαγαν είκοσι άτομα στο Αφρίν τον Οκτώβριο

1 min read

Οι μισθοφόροι – τζιχαντιστές της Τουρκίας απήγαγαν είκοσι άτομα στο Αφρίν τον Οκτώβριο

Ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν, Îbrahîm Şêxo, δήλωσε ότι είκοσι άτομα απήχθησαν μέσα στον Οκτώβριο και ότι η ανάπτυξη των τζιχαντιστών στο Αφρίν ήταν σκηνοθετημένη από την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν της Συρίας, Îbrahim Şêxo, μίλησε στους δημοσιογράφους για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων στο Αφρίν κατά τον μήνα Οκτώβριο.

Υπενθυμίζοντας ότι μετά την κατάληψη του Αφρίν τον Μάρτιο του 2018, παραστρατιωτικές – τζιχαντιστικές δυνάμεις που συνδέονται με την Τουρκία διέπραξαν κάθε είδους απάνθρωπα εγκλήματα κατά των κατοίκων, ο Ιμπραχίμ είπε: «Απαγάγουν, εκβιάζουν και δολοφονούν ανθρώπους. Καταστρέφουν τη φύση και κόβουν δέντρα. Εφαρμόζουν πολιτικές δημογραφικής αλλοίωσης και εθνοκάθαρσης στην περιοχή, με την πρόφαση κάποιων δήθεν φορέων φιλανθρωπίας».

Είκοσι πολίτες απήχθησαν τον Οκτώβριο

Δηλώνοντας ότι είκοσι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, απήχθησαν με αβάσιμες κατηγορίες τον Οκτώβριο, ο Ιμπραχίμ είπε: «Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών και οι τζιχαντιστές – μισθοφόροι του τουρκικού κράτους απήγαγαν άλλα είκοσι άτομα για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τους ζητήσουν λύτρα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τουρκικές παραστρατιωτικές δυνάμεις παρακράτησαν φόρους από τη συγκομιδή της ελιάς και κατέσχεσαν τις καλλιέργειες των κατοίκων στις περιοχές Raco και Bilbilê.

Ο Ιμπραχίμ επέστησε την προσοχή του κόσμου στην εξάπλωση των τζιχαντιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ-Σαμ (Μέτωπο αλ-Νούσρα) στο Αφρίν και χαρακτήρισε τα τελευταία γεγονότα σκηνοθετημένα από την Τουρκία. Ο ίδιος υπογράμμισε τα εγκλήματα των μισθοφόρων της Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ-Σαμ και είπε: «Αποσπούν φόρους από τη συγκομιδή της ελιάς, αποκαλώντας τον φόρο ζακάτ (zakat). Ζητούν επίσης λύτρα και καταστρέφουν θρησκευτικούς τάφους και μνημεία στο Καντόνι».

Με την έναρξη της περιόδου συγκομιδής της ελιάς, ομάδες που συνδέονται με την Τουρκία εφάρμοσαν αύξηση των φόρων από 40 έως 65%: «Σε ορισμένα χωριά της επαρχίας Σερά, οι πολίτες δεν ήθελαν να μαζέψουν τις ελιές τους, αλλά οι συμμορίες τους ανάγκασαν για να πάρουν τον φόρο της τάξεως 65 τοις εκατό από αυτούς. Οι ελιές που συλλέχθηκαν στο χωριό Elî Caro στην περιοχή Bilbilê παραδόθηκαν στους μισθοφόρους της οργάνωσης Σικούρ Ελ Σεμάλ».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.