ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν παράταση του lockdown – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χάσουμε τις γιορτές

1 min read

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα παρά τα αυστηρά μέτρα που επιβάλλει διαρκώς η κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που το ΕΣΥ απαιτεί ενίσχυση, την οποία όπως φαίνεται λαμβάνει με το «σταγονόμετρο».

Τα νοσοκομεία αναφοράς «ασφυκτυούν» υποστελεχωμένα, παρά τα περιοριστικά μέτρα του lockdown, κάτι που προφανώς αποτελεί πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Οι επιδημιολόγοι έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους για το «άνοιγμα» των εορτών και ρίχνουν στο τραπέζι την παράταση της καραντίνας έως και τα… Χριστούγεννα.

Παράταση 2 εβδομάδων για αρχή…

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι αδύνατο να ανοίξει ξανά η χώρα στις 30 Νοεμβρίου που τελειώνει η περίοδος των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, γι αυτό η πρόταση που κατατέθηκε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων αφορά παράταση 14 ημερών. Δηλαδή, κλειστά καταστήματα, απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, SMS και απαγορεύσεις μετακίινήσεων εκτός νομών, και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου. 

Το κυβερνητικό επιτελείο και οι επιστήμονες αναμένουν τα αποτελέσματα από τα νέα μέτρα που αφορούν μεταξύ άλλων την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και εάν ο αριθμός κρουσμάτων διαλωνημένων μειωθεί σημαντικά, τότε υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξει σταδιακά το εμπόριο για την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Δεν θα ανοίξουν εστίαση – διασκέδαση – πολιτισμός;

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η επιστημονική κοινότητα, δεν διαφαίνεται άσπρη μέρα για την εστίαση και την διασκέδαση αφού οι ειδικοί αρνούνται το άνοιγμα για τις ημέρες των εορτών για να μην χαθεί ο έλεγχος. Η εστίαση και όσοι καταστηματάρχες τηρούσαν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας θα εξακολουθήσουν να «πληρώνουν» το τίμημα της απληστίας εκείνων που παρανόμησαν και επέτρεψαν συνωστισμό, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πελατών τους. «Παγωμένος» θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν και ο κλάδος του πολιτισμού με τα θέατρα και τους κινηματογράφους να παραμένουν κλειστά.

Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σε δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Τετάρτης, κόντρα στην άρνηση της υπουργού παιδείας, Νίκης Κεραμέως, το πρωί της Πέμπτης.

Μεταξύ των επιστημόνων που παραδέχτηκαν άλλωστε την πιθανότητα παράτασης του lockdown και τα Χριστούγεννα στο σπίτι χωρίς συγγενείς και φίλους, οι καθηγητές Βατόπουλος και Γώγος .

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.