ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Κούρδοι σκότωσαν σε μάχη τον Τούρκο δήμιο του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Τάλχα Αλ Τουρκί

1 min read

Νεκρός έπεσε σε μάχη με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο Τούρκος εκτελεστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Άμπου Τάλχα Αλ Τουρκί.

Ο Τούρκος Ταλίπ Ακούρτ (Talip Akkurt), που όταν εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος πήρε το πολεμικό ψευδώνυμο Άμπου Τάλχα Αλ Τουρκί, ήταν ένας από τους δήμιους που έκαψαν ζωντανούς δύο Τούρκους στρατιωτικούς που είχε αιχμαλωτίσει το Ισλαμικό Κράτος στη βορειοδυτική Συρία το 2015.

Οι Κούρδοι σκότωσαν τον Άμπου Τάλχα Αλ Τουρκί στις 7 Ιουνίου φέτος, δηλαδή πριν ένα μήνα ακριβώς, σε μάχη στην κωμόπολη Χατζίν στην ανατολική Συρία.

Ο Αλ Τουρκί ήταν επικηρυγμένος από τις τουρκικές Αρχές με το ποσό του 1,5 εκ. τουρκικών λιρών.

Ο Αλ Τουρκί μαζί με ακόμα δύο Τούρκους τζιχαντιστές, τους Χασάν Αϊντίν (Hasan Aydin) και Μουχιτίν Μπουιγιουκιγιανγκόζ (Muhittin Buyukyangoz), που επίσης είναι επικηρυγμένοι από το τουρκικό κράτος, ήταν μέλη της «Ομάδας Γιασάρ», ενός εκτελεστικού αποσπάσματος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με μέλη του μόνο Τούρκους τζιχαντιστές.

Αυτή η ομάδα έκαψε ζωντανούς τους Τούρκους χωροφύλακες Σεφτέρ Τας (Sefter Tas) και Φετχί Σαχίν (Fethi Sahin), που συμμετείχαν στην πρώτη τουρκική εισβολή στη Συρία, στην επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη» και αιχμαλωτίστηκαν από τους τζιχαντιστές στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε δώσει τότε και βίντεο στη δημοσιότητα από τον θάνατο στην πυρά των δύο αιχμαλώτων, αφού πρώτα τους είχε εξευτελίσει υποχρεώνοντάς τους να βαδίσουν στα τέσσερα, σαν σκυλιά, μέχρι το σημείο της θανάτωσής τους.

Στις 27 Ιανουαρίου 2017 η τουρκική Αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή στη γιάφκα του Αλ Τουρκί στην Τουρκία, προσήχθησαν έξι ύποπτοι, αλλά μόνο ένας συνελήφθη.

Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία απολαμβάνουν προκλητικής ασυλίας. Ενώ δηλαδή κατά καιρούς προσάγονται, στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.