ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι κερδισμένοι της απόφασης του ΣτΕ και τα αναδρομικά

1 min read

Μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να νομοθετήσει και να αποφύγει τις όποιες νέες αναδρομικές διεκδικήσεις” πρέπει να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που οφείλει να νομοθετήσει άμεσα αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και τα ποσοστά αναπλήρωσης των νέων συντάξεων, σύμφωνα με τις 5 αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Όπως εξηγούν στο Euro2day.gr έγκριτοι νομικοί, μπορεί οι αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου να μην έχουν ακυρωτικό αποτέλεσμα, να μην εφαρμόζονται δηλαδή αναδρομικά, από την ψήφιση των διατάξεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, όμως οι προθεσμίες τρέχουν από την ημέρα δημοσίευσης των αποφάσεων και μετά, ήτοι χθες Παρασκευή.

Όπως τρέχουν, σύμφωνα με τους νομικούς και όλες οι αναδρομικές διεκδικήσεις των συνταξιούχων, που στηρίζονται στην απόφαση του ΣτΕ του 2015. Βέβαια, το θέμα αυτό προκαλεί για μια ακόμη φορά διχογνωμία για το ποιες διεκδικήσεις του παρελθόντος είναι μαχητές, καθώς κυβερνητικές πηγές επεσήμαιναν χθες, ότι περιορίζονται δραστικά οι απαιτήσεις των συνταξιούχων για αναδρομικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.