ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι ΗΠΑ βοήθησαν τους Ουκρανούς να σκοτώσουν Ρώσους στρατηγούς, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν οι New York Times. 

1 min read

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε στους Ουκρανούς πληροφορίες που τους επέτρεψαν να σκοτώσουν αρκετούς Ρώσους στρατηγούς», υποστήριξε χθες Τετάρτη η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ουάσινγκτον διαβίβασε στο Κίεβο λεπτομερείς πληροφορίες για τις μετακινήσεις στρατευμάτων, τοποθεσίες και άλλες λεπτομέρειες για τα κινητά κέντρα διοίκησης του ρωσικού στρατού. Οι ουκρανικές δυνάμεις, αξιοποιώντας τα στοιχεία αυτά και συνδυάζοντάς τα με δικά της, εξαπέλυσε έτσι πλήγματα με πυροβολικό και άλλες επιθέσεις που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν Ρώσοι ανώτεροι αξιωματικοί.

Ούτε το Πεντάγωνο, ούτε ο Λευκός Οίκος απάντησαν όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δοκίμασε να επικοινωνήσει μαζί τους για να τους ζητήσει σχόλια για το δημοσίευμα των Times.

Η ουκρανική κυβέρνηση διατείνεται πως οι δυνάμεις της έχουν σκοτώσει περίπου 12 Ρώσους στρατηγούς. Οι πηγές των NYT απέφυγαν να διευκρινίσουν πόσοι είναι οι Ρώσοι στρατηγοί που σκοτώθηκαν εξαιτίας των στοιχείων που διαβίβασε η Ουάσινγκτον στο Κίεβο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.