ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν Σκόπια και Σόφια να επιλύσουν γρήγορα τις διαφορές τους

1 min read

Καλούμε τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία να αποκλιμακώσουν τη ρητορική τους και να επιλύσουν γρήγορα τις διμερείς διαφορές, δήλωσε στην VOA εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας στην ερώτηση πώς σχολίασε την απόφαση της Βουλγαρίας να αποσύρει τον Βούλγαρο πρέσβη από τα Σκόπια.

«Το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας είναι στην ΕΕ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν την πλήρη ευρωατλαντική ενσωμάτωση της χώρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Βουλγαρία απέσυρε τον πρεσβευτή της την περασμένη εβδομάδα μετά την επίθεση στον γραμματέα της βουλγαρικής λέσχης «Τσάρος Μπόρις Γ’» στην Αχρίδα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει «σοβαρή κατάσταση σχετικά με τα δικαιώματα των Βουλγάρων στη Βόρεια Μακεδονία».

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι είπε τότε ότι η ανάκληση του Βούλγαρου πρέσβη ήταν μια κίνηση χωρίς νόημα, αβάσιμη.

«Αν και η ανάκληση πρέσβη για διαβούλευση στην πατρίδα είναι δικαίωμα της αποστέλλουσας χώρας και τακτική διπλωματική πρακτική, το Υπουργείο Εξωτερικών λυπάται για αυτό το βήμα, το οποίο θεωρεί αβάσιμο, αναπόδεικτο με έγκυρα επιχειρήματα και δυσανάλογο», είπε ο Οσμάνι.

Σε συνέντευξή του στο Radio Free Europe είπε ότι δεν γνωρίζει τον επίσημο λόγο της αποχώρησης του πρέσβη και ότι δεν σκέφτεται να αποσύρει τον πρεσβευτή της Βόρειας Μακεδονίας από τη Σόφια γιατί πιστεύει ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να συνεχιστεί μέσω των πρεσβειών.

Από την άλλη το MIA ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε επιβεβαίωση από το υπουργείο Εξωτερικών ότι ο Βούλγαρος πρέσβης θα επιστρέψει στα διπλωματικά του καθήκοντα στα Σκόπια, μετέδωσε το Radio Free Europe.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.