ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι ΗΠΑ δημιουργούν κουρδικό Στρατό – Οργή από Άγκυρα: Κάλεσε τον Αμερικανό επιτετραμμένο για εξηγήσεις

1 min read

Με γοργά βήματα προχωρά ο σχηματισμός του νέου κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία από τις ΗΠΑ με την Τουρκία να εκφράζει την οργή της.

Όπως είχαμε αναφέρει στις 7 Δεκεμβρίου οι ΗΠΑ προχωρούν στην δημιουργία ανατολικά του Ευφράτη ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους μεσα στη Συρία έκτασης ίσης με τρεις φορές αυτής του Λιβάνου.

Ανάμεσα  στα πρώτα μέτρα για τη σύσταση αυτή του κουρδικού κράτους θα είναι η δημιουργία  του «Βόρειου Συριακού Στρατού» στον οποίο περιλαμβάνονται μονάδες του SDF κάτω από αμερικανική καθοδήγηση, προκειμένου να προστατευθούν τα «σύνορα» αλλά και για την τήρηση της εσωτερικής ασφάλειας.

Ταυτόχρονα Κούρδοι θα φρουρούν τα σύνορα του νέου «κράτους» με την Τουρκία.

Σήμερα ο «συνασπισμός» ή ότι έχει μείνει από αυτόν κατά της ISIS (ουσιαστικά δηλαδή οι ΗΠΑ) ανακοίνωσε και επίσημα τη δημιουργία της στρατιωτικής αυτής δύναμης.

«Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός εργάζεται με τις συμμαχικές συριακές πολιτοφυλακές για να δημιουργήσουν μια συνοριακή δύναμη 30.000 ατόμων», ανακοίνωσε σήμερα ο «συνασπισμός» προκαλώντας την έκρηξη της Άγκυρας η οποία κάλεσε εσπευσμένα  τον Αμερικανό  επιτετραμμένο στην Άγκυρα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί έντονα.

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος είπε στο Ρόιτερ πως η εκπαίδευση από τις ΗΠΑ του «Βόρειου Συριακού Στρατού» είναι ο λόγος που ο Αμερικανός επιτετραμμένος εκλήθη την Τετάρτη στην Άγκυρα. Ο αξιωματούχος δεν επεκτάθηκε.

Σε email προς το Ρόιτερ, το Γραφείο Δημόσιων Υποθέσεων του συνασπισμού επιβεβαίωσε λεπτομέρειες για τη νέα δύναμη που δημοσιεύθηκαν από την έκδοση The Defense Post. Θα τελεί υπό τη διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, οι οποίες πολέμησαν εναντίον της ISIS στη Συρία με τη βοήθεια του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.