ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν βίζα σε Έλληνα συνδικαλιστή

1 min read

Στη μη χορήγηση βίζας στον γενικό γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) προχώρησε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπως καταγγέλλεται σχετικά. Έτσι, ο Γιώργος Μαυρίκος, ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, που έγινε γνωστός για το ότι πέταξε το μνημόνιο στον τότε υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν μπορεί να παραστεί σε εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου είναι μόνιμος εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

Επίσης, από το γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ γίνεται λόγος για «αντιδημοκρατική στάση», που «στόχο έχει να εμποδίσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ως Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία καταγγέλλουμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ που αρνήθηκε να χορηγήσει βίζα εισόδου στις ΗΠΑ, στον Γενικό Γραμματέα της Γεώργιο Μαυρίκο.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ έχει προγραμματίσει επίσκεψη στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2018 για να παραστεί σε εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου είναι μόνιμος εκπρόσωπος της ΠΣΟ, και για να συμμετάσχει σαν κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συνδικαλιστική συνάντηση Συνδικαλιστικών οργανώσεων μελών και φίλων της ΠΣΟ που θα γίνει τον ίδιο μήνα στην πόλη του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ.

Ακολουθήσαμε τη διαδικασία του ESTA αλλά δυστυχώς η επίμονη απάντηση από την πλευρά των αρμόδιων κρατικών αρχών των ΗΠΑ, ήταν αρνητική. Η στάση αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι αντιδημοκρατική και στόχο έχει να εμποδίσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την ισχυροποίηση του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος των Εργαζομένων στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα είναι μια μεθοδευμένη διάκριση σε βάρος της ΠΣΟ και του δικαιώματός της να ασκεί το ρόλο της στα Ηνωμένα Έθνη, ρόλο που κατέχει από το 1945 μέχρι σήμερα. Στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ δεν είναι αρεστή η συνεπής αντιιμπεριαλιστική και αντιμονοπωλιακή γραμμή της ΠΣΟ, και νομίζουν ότι με αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις θα σταματήσουν τη διεθνιστική μας δράση υπέρ των λαών που αγωνίζονται για να αποφασίζουν μόνοι τους, ελεύθερα και δημοκρατικά για το παρόν και το μέλλον τους. Αυτό όμως δεν θα το πετύχουν ποτέ. Όσες ανελεύθερες, όσες αντιδημοκρατικές, όσες ρατσιστικές διακρίσεις και αν κάνουν, σε βάρος του διεθνούς αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Απευθυνθήκαμε επίσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα χωρίς να πάρουμε θετική απάντηση.

Ενημερώθηκε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αλλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ακροδεξιών ΑΝΕΛ, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να εξασφαλίσουν το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της Ελλάδας στις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις στις ΗΠΑ έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Τίλερσον, χωρίς μέχρι σήμερα να δοθεί θετική λύση.

Σε όλες αυτές τις νόμιμες ενέργειες που προβήκαμε για να χορηγηθεί βίζα, η απάντηση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ ήταν να απευθυνθούμε στην υπηρεσία “Terrorist Travel” που απευθύνονται “τρομοκρατικές οργανώσεις”. Μεθοδεύσεις προβοκατόρικες και απαράδεκτες. Η ΠΣΟ είναι μια μαζική, ταξική, διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση με 92 εκατομμύρια μέλη σε 126 χώρες του κόσμου. Από την ίδρυσή της, τον Οκτώβρη του 1945 έως σήμερα, είναι δημόσια και γνωστή η ιστορία της. Ποτέ δεν προσκύνησε τους ιμπεριαλιστές. Ποτέ δεν προσκύνησε τις πολυεθνικές. Ούτε τώρα θα πουλήσει την ιστορία της.

Ταυτόχρονα, η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ του Γενικού Γραμματέα της ΠΣΟ αναδεικνύει και ένα ακόμα θέμα. Πώς εξασφαλιζεται η λειτουργια διεθνων οργανισμων στις ΗΠΑ, όταν η κυβέρνησή τους αυθαίρετα καθορίζει αντιδημοκρατικούς κανόνες και αυθαίρετους περιορισμούς για την χορήγηση βίζας? Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη θέση των αρμόδιων υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών πάνω σε αυτό το θέμα, αφού στον νόμιμο εκπρόσωπο της ΠΣΟ οι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα που έχει έδρα ο ΟΗΕ.

Με βάση όλη αυτή την κατάσταση ζητάμε να χορηγηθεί νόμιμη βίζα στον Γενικό Γραμματέα της ΠΣΟ και να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των στελεχών της ΠΣΟ.

Διαβεβαιώνουμε τους εργαζόμενους των ΗΠΑ ότι ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τα όποια εμπόδια, η ΠΣΟ θα σταθεί δίπλα τους στους δίκαιους αγώνες τους. Ο Διεθνισμός και η αλληλεγγύη είναι τα ανίκητα όπλα των εργαζομένων και των λαών».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.