ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι ΗΠΑ απειλούν ευθέως Ρωσία και Συρία με νέα επίθεση «τύπου» Deir ez-Zor: «Μην προχωρήσετε νότια της Δαμασκού»!

1 min read

Απειλούν ευθέως οι ΗΠΑ τη Συρία με σφοδρή απάντηση σε περίπτωση που οι δυνάμεις του συριακού Στρατού προελάσουν νότια της Δαμασκού κατά του θύλακα των ισλαμιστών ανταρτών στην Νταραά, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση η οποία βέβαια στερείται κάθε λογικής, καθώς πρόκειται για ευθεία ανάμιξη στα εσωτερικά της Συρίας, έγινε ύστερα από πληροφορίες ότι ο συριακός Στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση κατά του τελευταίου οχυρού των ισλαμιστών ανταρτών στη νότια Συρία.

Πρόκειται για την περιοχή η οποία βρίσκεται μεταξύ της Νταραά και των κατεχομένων από το Ισραήλ Υψίπεδων του Γκολάν.

Το αιτιολογικό των ΗΠΑ για την ανακοίνωση αυτή είναι πως η επίθεση του συριακού Στρατού υποτίθεται πως θα αποφέρει νέες συγκρούσεις στην περιοχή η οποία από το 2017 έχει συμφωνηθεί να συμπεριληφθεί στην «ζώνη αποκλιμάκωσης» στη Συρία.

Η συμφωνία αυτή έχει πράγματι γίνει μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ιορδανίας αλλά δεν πρόκειται για ια συμφωνία η οποία είχε επ΄ αόριστο διάρκεια αλλά είχε γίνει ειδικά για μια συγκεκριμένη περίοδο προκειμένου να μειωθεί η ένταση ανάμεσα στους αντιμαχόμενους.

Προφανώς η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι αυτή θα βρίσκεται εν ισχύ μέχρι το… 2100.

Οι πληροφορίες έρχονται ύστερα από φυλλάδια που έριξε ο συριακός Στρατός στην περιοχή προειδοποιώντας τους αντάρτες να καταθέσουν τα όπλα αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με το συριακό Στρατό.

«Οποιαδήποτε παραβίαση των όρων της εκεχειρίας θα προκαλέσει σκληρά και κατάλληλα μέτρα από τις ΗΠΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του State Department.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις δυνάμεις του συριακού Στρατού εκτός από τις δυνάμεις των «Τίγρεων» βρίσκονται ένοπλοι της Χεζμπολάχ όπως και Ρώσοι στρατιωτικοί, αλλά και μισθοφόροι.

Η Ουάσιγκτον, λέγεται πως για να κάνει το μήνυμά της σαφές έχει διαμηνύσει στη ρωσική πλευρά πως σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η επίθεση η αμερικανική απάντηση δε θα διαφέρει από αυτή της 7ης Φεβρουαρίου του 2018 όταν αμερικανικά αεροσκάφη είχαν κτυπήσει δυνάμεις Ρώσων μισθοφόρων στην περιοχή της Deir ez-Zor προκαλώντας εκατοντάδες θύματα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση