ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι ΗΠΑ ανακήρυξαν τον εναέριο χώρο ανατ. του Ευφράτη ως «δικό τους» και απειλούν με καταρρίψεις ρωσικών μαχητικών

1 min read

Οι ΗΠΑ ανακήρυξαν τον εναέριο χώρο ανατ. του Ευφράτη ως «δικό τους» και απειλούν με καταρρίψεις ρωσικών μαχητικών

Στην έμμεση προειδοποίηση ότι η αμερικανική Αεροπορία μπορεί να  προβεί σε κατάρριψη ρωσικού μαχητικού το οποίο θα πλησιάσει τον «εναέριο χώρο της συμμαχίας» προχώρησε η κεντρική διοίκηση (US Air Forces Central Command) που έχει την έδρα της στο Κατάρ.



Ο εκπρόσωπος της USAFCC ταξίαρχος Damien Pickart δήλωσε ότι η Διοίκηση αντιμετωπίζει με «έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι μπορεί να καταρρίψει ρωσικό μαχητικό το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει απειλή».

Το τελευταίο σημαίνει πως εάν ρωσικό μαχητικό περάσει τον ελεγχόμενο από την συμμαχία εναέριο χώρο, ανατολικά του Ευφράτη.

Βέβαια πρόκειται για εναέριο χώρο τον οποίο οι ΗΠΑ θεωρούν a priori δικό τους, χωρίς όμως να έχουν πάρει καμία άδεια από τη συριακή κυβέρνηση, στην οποία ανήκει το σύνολο του εναερίου χώρου της.

Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ θεωρούν τον εναέριο χώρο ανατολικά του Ευφράτη ως… δικό τους!

«Στα τέλη του Νοεμβρίου είχαμε από 6 έως 8 συμβάντα την ημέρα, όπου ρωσικά ή συριακά αεροσκάφη διέσχισαν τον “εναέριο χώρο μας” στην ανατολική πλευρά του Ευφράτη», είπε ακόμη ο Pickart, για να προσθέσει:

«Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν τα ρωσικά αεροσκάφη διασχίζουν την γραμμή αυτή για να προκαλέσουν μια αντίδραση εκ μέρους μας, από λάθος ή με στόχο να βομβαρδίσουν δυνάμεις του συνασπισμού, κάτι που στην τελευταία περίπτωση σημαίνει ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη μπορούν να προχωρήσουν σε κατάρριψη τους ευρισκόμενα σε αυτοάμυνα».




Οι πιλότοι μας έχουν δείξει αυτοσυγκράτηση, αλλά εξαιτίας των ενεργειών του Su-24 μπορούν εύκολα να θεωρήσουν ότι συνιστά απειλή για τα αμερικανικά αεροσκάφη. Τότε οι πιλότοι των F-22 έχουν το δικαίωμα να βάλλουν εναντίον του, δήλωσαν στο μεταξύ επίσημοι στο κέντρο της Διοίκησης στο Κατάρ.

Οι ίδιοι επίσημοι τόνισαν ότι άλλα ρωσικά αεροσκάφη πέρασαν τη γραμμή «αντιπαράθεσης»  και πέταξαν κατευθείαν επάνω από δυνάμεις του «συνασπισμού» για πάνω από 30 λεπτά, αυξάνοντας την ένταση και διακινδυνεύοντας  μια κατάρριψη.

Είναι άγνωστο σε πιο επεισόδιο αναφέρονται οι υπεύθυνοι της CENTCOM αλλά σε κάθε περίπτωση το Su-24 είναι ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος το οποίο δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή για άλλα αεροσκάφη.

Το πιο πιθανό πάντως είναι να αναφέρονται στο επεισόδιο της 23ης Νοεμβρίου όπου δύο Su-24 (αρχικά είχε αναφερθεί ότι επρόκειτο για Su-25) είχαν παρεμποδιστεί από F-22 να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον θέσεων της ISIS.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.