ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι γιατροί καθορίζουν για ποιες ιατρικές πράξεις απαιτείται rapid test

1 min read

Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο οι ασθενείς προσέρχονται στα οδοντιατρεία – Δείτε το ΦΕΚ με όλα όσα ισχύουν.

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού καθορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Σημειώνεται ότι με τη νέα ΚΥΑ, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο οι ασθενείς προσέρχονται στα οδοντιατρεία, καθώς μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε rapid test 48 ωρών, τόσο οι εμβολιασμένοι, όσο και οι ανεμβολίαστοι.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε εξάλλου… προϊδεάσει γι΄ αυτήν την εξέλιξη χθες, Σάββατο (25/09), μετά τη σύγχυση που είχε προκληθεί.

Σύμφωνα λοιπόν με την υπουργική απόφαση, “ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέως αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση. Ο τρόπος εφαρμογής του παρόντος, εξειδικεύεται, αντιστοίχως, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία”.

Δείτε αναλυτικά τα νέα μέτρα ΕΔΩ [ΦΕΚ B 4441 – 25.09.2021 Σελίδες 156 (58817 – 58972)]

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.