ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Γερμανοί «ρίχνουν λάσπη» στον Τραμπ! Διόρισε την Έιμι Κόνι Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο για να του δώσει τη νίκη;

1 min read

Η υπερσυντηρητική δικαστίνα Έιμι Κόνι Μπάρετ, ανήκει πλέον στη σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, εκεί δηλαδή όπου απείλησε ότι θα προσφύγει ο Ντόναλντ Τραμπ για να σταματήσει καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, αφού προεξόφλησε τη νίκη του στις εκλογές.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η κοκκινομάλλα δικαστής, μητέρα επτά παιδιών, έλαβε το πράσινο φως από το Κογκρέσο για να λάβει επισήμως την θέση που χήρεψε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μετά το θάνατο της 87χρονης δικαστίνας, υπέρμαχος του φεμινισμού, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, η Έιμι θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, για το αν δηλαδή θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι επιστολικές ψήφοι.

Είναι γεγονός ότι, τρεις από τους συνολικά εννέα δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχουν διοριστεί επί θητείας Τραμπ. Με λίγα, το 1/3 των δικαστών ήταν εκλεκτοί του Αμερικανού προέδρου.

Από τους συνολικά εννέα δικαστές, οι έξι θεωρούνται συντηρητικοί.

Αυτό σημαίνει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων στις εκλογές; Απομένει να δούμε, επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι δικαστές, ακόμη και αυτοί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουάσινγκτον, δεν μπορούν να αποφασίσουν για το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά μπορούν, για παράδειγμα, να αποφασίσουν για τις προθεσμίες, τους κανόνες καταμέτρησης και την αποδοχή ψήφων.

Κάτι που σε μεμονωμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να συμβάλλει στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Δημοσίευση στα Social Media