Πα. Νοέ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Γάλλοι προειδοποιούν Τούρκους & τζιχαντιστές: ”Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει”

1 min read

“Λάδι στην φωτιά” έριξε όμως κια το νέο εξώφυλλο της γαλλικής σατυρικής εφημερίδας, με επίκεντρο τον Ερντογάν και τον Μωάμεθ  

Η γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού την Τρίτη έδειχνε στον Τούρκο ηγέτη με το εσώρουχό του κρατώντας ένα ποτό, και σηκώνοντας το φόρεμα μιας γυναίκας που φοράει ισλαμική μαντίλα.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει μια νομική και διπλωματική επίθεση,ως απάντηση κατά της γαλλικής εφημερίδας.

Η διεύθυνση επικοινωνιών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της δημοσίευσης κατά του Ερντογάν στη Γαλλία.

“Οι αρχές στην Άγκυρα έχουν αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός δικαιοσύνης Abdulhamit Gul, ενώ οι Τούρκοι εισαγγελείς αναφέρθηκαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για τα στελέχη της εφημερίδας Τσάρλι Νέμπντο.

Κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η γελοιογραφία με τον Ερντογάν δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ελευθερία έκφρασης.

Ο  διευθυντής επικοινωνιών του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, έγραψε στο Twitter την Τρίτη ότι η Άγκυρα καταδικάζει «ν την πιο αηδιαστική προσπάθεια εφημερίδας, αφού πρόκειται για διάδοση πολιτιστικού ρατσισμού και μίσους».

Σύμφωνα με τον Ιμπραήμ Καλίν, τον προεδρικό εκπρόσωπο, το γαλλικό έντυπο έδειξε «τη χυδαιότητα και την ανηθικότητα της δύσης».

Άλλο που δεν ήθελε ο Ερντογάν μετά τα τόσα προβλήματα στο εσωτερικό του, έκανε μπαϊράκι το θέμα και μιλά για δήθεν «αντι-ισλαμική ατζέντα» του Μακρόν, αφού πρώτα τον κατηγόρησε λέγοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται ψυχίατρο λόγω του «προβλήματος» του με τους μουσουλμάνους.

Η Γαλλία όμως που αντιμετωπίζει ένα πραγματικά σοβαρό ζήτημα στο εσωτερικό της, ξεκίνησε μια μεγάλη αστυνομική εκστρατεία κατά των ισλαμιστών ριζοσπαστών στη χώρα, οι οποίοι πιθανόν και να ετοιμάζουν και νέα κτυπήματα.

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.