ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ελλείψεις στα self test, αλλά η Κυβέρνηση βλέπει «απόθεμα»

1 min read

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα διανομής για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Με τη σημερινή ημέρα να είναι και η τελευταία για τη διάθεση των δωρεάν self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ενόψει του δευτεριάτικου ανοίγματος των σχολείων, το μπάχαλο για μια ακόμη φορά έρχεται ως η κατάλληλη λέξη για να περιγράψει το τι έχει συμβεί και έχει κάνει τσατάλια τα νεύρα γονέων, εκπαιδευτικών και φαρμακοποιών.

Από τις τέσσερις ημέρες που έδωσε η Κυβέρνηση περιθώριο για τη διανομή των αυτοδιαγνωστικών τεστ, η μια ήταν τα Φώτα (αργία δηλαδή) και η άλλη είναι σήμερα, Σάββατο, με αποτέλεσμα πάρα πολύς κόσμος να σπεύσει Τετάρτη και Παρασκευή για να τα προμηθευτεί.

Αυτό προκάλεσε… sold out και… μπλακ άουτ μαζί, καθώς από τη μια, σε πάρα πολλά φαρμακεία της χώρας τα self test εξαντλήθηκαν και από την άλλη, η αργία των Θεοφανίων και το Σάββατο έφεραν δυσλειτουργίες στις φαρμακαποθήκες και στον εφοδιασμό των φαρμακείων.

Συν του ότι όπως λένε εκπρόσωποι των φαρμακοποιών, τα τεστ έχουν τελειώσει και στις αποθήκες!

Στη Θεσσαλονίκη είναι «είδος υπό εξαφάνιση» τα self test, με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της πόλης να τονίζει τη δυσαρέσκεια των πολιτών, αλλά και των μελών του και να περιγράφει την αυξημένη ζήτηση και το μη επαρκές χρονικό διάστημα που δόθηκε για την προμήθειά τους.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολος Βαλτάς έκανε επίσης λόγο για ελλείψεις και πρόσθεσε: «Από το κεντρικό σημείο διανομής έχει ήδη διατεθεί η ποσότητα των 8,5 εκατ. self test. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην κατανομή τους μεταξύ φαρμακαποθηκών και φαρμακείων.  Η απάντηση που λαμβάνουν οι φαρμακοποιοί όταν επικοινωνούν με την αποθήκη, είναι πως όλα έχουν τελειώσει!»

Όταν οι αποφάσεις είναι αψυχολόγητες, βεβιασμένες και στο πόδι, αυτά συμβαίνουν…

Η Κυβέρνηση λέει ότι… υπάρχει απόθεμα για όλους

Εν μέσω όλων αυτών, κυβερνητικές πηγές διαρρέουν πως υπάρχει απόθεμα για όλους τους δικαιούχους και μάλιστα, κόντρα στα όσα υποστήριξαν οι φαρμακοποιοί, λένε πως έγινε και ανεφοδιασμός σήμερα.

«Λόγω της υψηλής ζήτησης σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία και έως αργά το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις», ανέφεραν οι πηγές.

Και πρόσθεσαν: «Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6 εκατ. τεστ σε 1.287.000 δικαιούχους, δηλαδή 3 στους 4 δικαιούχους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν πάρει τα τεστ που τους αναλογούν».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.