ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι εξελίξεις στο πολιτικό θρίλερ με το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό

1 min read

Οι εξελίξεις στο πολιτικό θρίλερ με το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό

Για «πολιτικά κίνητρα» κάνει λόγο η Άγκυρα και απειλεί με επιπτώσεις

Νέα κλιμάκωση στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας προκαλεί η απόφαση να χορηγηθεί άσυλο στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, από την Επιτροπή Ασύλου.

Η Τουρκία κάνει λόγο για «πολιτικά κίνητρα» πίσω από την απόφαση χορήγησης ασύλου και απειλεί την Ελλάδα με «επιπτώσεις» στις διμερείς σχέσεις.

Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει αίτηση ακύρωσης της απόφασης χορήγησης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, «ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Άγκυρας, αντέδρασε στην απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου να παράσχει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Στην ανακοίνωση, η απόφαση χαρακτηρίζεται απόφαση που ελήφθη με πολιτικά κριτήρια. Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

«Η Ελλάδα που έδωσε άσυλο σε έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με αυτήν της την απόφαση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και υποθάλπει πραξικοπηματίες», ισχυρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Και προσθέτει: «Η Ελλάδα που εμπόδισε τους εγκληματίες, οι οποίοι είχαν στόχο την δημοκρατική τάξη και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης της χώρας μας, δεν επέδειξε τη συμπαράσταση και συνεργασία που περιμένουμε από σύμμαχο χώρα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος».

«Η απόφαση αυτή που πιστεύουμε ότι έχει ληφθεί με πολιτικά κριτήρια, αναμφίβολα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε περιφερειακά θέματα», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση