ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι δυνάμεις του Χάφταρ «γλεντάνε» τα οχήματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας – «Είναι για πέταμα» (φώτο)

1 min read

Ημιεπίσημος λογαριασμός του LNA στο twitter εκθέτει αναλυτικά όλα τα προβλήματα των τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων τα οποία λίγο-πολύ χαρακτηρίζει «για πέταμα».

Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον στρατηγό Χάφταρ υποβαθμίζουν την αξία που έχουν στο πεδίο της μάχης τα τουρκικά τεθωρακισμένα κατηγορίας MRAP τύπου Kirpi τα οποία μάλλον είναι θωρακισμένα μόνο στο όνομα.

Μάλιστα κυκλοφορούν και οδηγό… καταστροφής τους στο διαδίκτυο αναφέροντας που μπορεί να βληθεί με ένα RPG ώστε να σκοτωθεί όλη η μεταφερόμενη ομάδα και από που δεν αντέχει τα πυρά των ΑΚ-47.

Έτσι τα τουρκικά θωρακισμένα οχήματα Kirpi και Vuran καίγονται σαν “λαμπάδες” από την δράση των δυνάμεων του Χαφτάρ, προκαλώντας ταυτόχρονα γέλιο στους Λίβυους.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως είναι πολύ αργά και με πολύ χαμηλή ευελιξία με αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι άχρηστα σε αστικά πεδία μαχών.Επιπλέον  ορατότητα στο εσωτερικό τους είναι πολύ κακή ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Όσον αφορά τα αυτόματα πολυβόλα στην οροφή, αυτά εκτός από συνεχή κολλήματα, έχουν πολύ αργό χρόνο απόκρισης (1,5 με 3 δευτερόλεπτα) ενώ δεν μπορεί να ρίξει σε στόχους πιο κοντά από 3 μέτρα.

Η θωράκιση επίσης είχε προβλήματα κι ένα βλήμα RGP θα τα αχρηστεύσει ή θα εξοντώσει το πλήρωμά τους. Επιπλέον βολές από ένα AK-47 μπορούν να τους τρυπήσουν τα λάστιχα.

Δημοσίευση στα Social Media