ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι δήμοι της Μακεδονίας στο πλευρό των πυρόπληκτων της Αττικής

1 min read

Πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης λαμβάνουν τοπικές αυτοδιοικήσεις ενώ οι δήμοι της Μακεδονίας προχωρούν σε δηλώσεις συμπαράστασης προς τους πληγέντεςαπό τις πυρκαγιές στην Αττική.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς των πυρόπληκτων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο τις πληγείσες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό και έπειτααπό συνεννόηση, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 9 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: Νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντιλα. Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, λόγω εθνικού πένθους που κηρύχθηκε στη χώρα μας, ακυρώνεται σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, η προγραμματισμένη, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, παράσταση «Από το γάμο στο διαζύγιο» από το Θεσσαλικό Θέατρο. Το Θεσσαλικό Θέατρο με έκτακτο δελτίο τύπου που εξέδωσε, ακυρώνει και άλλες παραστάσεις του στην περιφέρεια.

Επίσης, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη γνωστοποιεί ότι ματαιώνει το παραδοσιακό πανηγύρι- «Κουρμπάνι» που επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής της Μεγαλομάρτυρος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, απέστειλε επιστολή συμπαράστασης προς τους δημάρχους των πληγεισών από τις πυρκαγιές περιοχών της Αττικής. Σε αυτήν κάνει λόγο για ανείπωτη εθνική τραγωδία, το μέγεθος της οποίας είναι ασύλληπτο και πρωτοφανές. Εκφράζει τη θλίψη του για την αδιανόητη συμφορά που έπληξε την περιοχή και το δράμα που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας και δηλώνει ότι ο δήμος θα βρεθεί στο πλευρό τους, προκειμένου να συμβάλει στην ανακούφιση των πληγέντων.

Την αποστολή βοήθειας προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική αποφάσισε ο Δήμος Δέλτα, έπειτα από πρόταση του δημάρχου Ευθύμη Φωτόπουλου.

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακοίνωσε την αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο Τετάρτη, Γιορτής της Σαρδέλας, που θα πραγματοποιείτο στο Πάρκο Ούλοφ Πάλμε στη Νέα Κρήνη.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Αλμωπίας Πέλλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλμωπίας ξεκινούν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Τα είδη αυτά θα συγκεντρώνονται στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Α., στην Κεντρική Πλατεία Αριδαίας.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία ανέλαβε και ο Δήμος Δοξάτου Δράμας. Απηύθυνε πρόσκληση σε δημότες, φορείς και συλλόγους, να συμβάλουν στη δράση αυτή και να προσφέρουν τα είδη πρώτης ανάγκης στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα (Δοξάτο, Κύργια, Άγιο Αθανάσιο) και στον χώρο του Δημαρχείου στο Καλαμπάκι.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού γνωστοποίησε, εξάλλου, ότι λόγω της τραγωδίας, αναβάλλεται η αυριανή μουσικοθεατρική παράσταση (“Ο Αττίκ στο Παρίσι”) σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.