ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Oι δανειστές καθιστούν την χώρα υποτελή στη Τουρκία: Μόλις 4 εκατ. ευρώ ενέκριναν για την συντήρηση του Στόλου!

1 min read

Στο εξευτελιστικό ποσό των  84,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για το ΓΕΝ για το 2020, μικρότερος ακόμη και από αυτόν που είχε εξασφαλίσει για το 2019 ο οποίος ανερχόταν στα 93 εκατ. €.

Οι δανειστές που ελέγχουν μέσω των Επιτρόπων τους προϋπολογισμούς όχι απλώς δεν επέτρεψαν να υπάρχει κάποια αύξηση, αλλά μείωσαν και το ποσό του 2020, διαψεύδοντας τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ν.Παναγιωτόπουλο που είχε μιλήσει για «κάποιες αυξήσεις».

Οπως και στην αγορά ακούγονται πολλές πομφόλυγες από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ στην πραγματικότητα η αγορά έχει «καθίσει» σε ποσοστό 20% τον τελευταίο χρόνο και έχει «στεγνώσει» από χρήμα, έτσι και στα εξοπλιστικά ακούγονται διάφορες ανέξοδες μπαρούφες για αγορές οπλικών συστημάτων μετά το 2025.

Το μοναδικό εξοπλιστικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε ήταν η… ενοικίαση στην Σαουδική Αραβία και την προστασία της βασιλικής οικογένειας του Ριάντ, των Patriot PAC-3 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα πρόγραμμα που κάτι μας λέει ότι θα απασχολήσει σε δεύτερο χρόνο και τον εισαγγελέα.

Επιτρέφοντας όμως στα του Πολεμικού Ναυτικού, βλέπουμε ότι ακόμη χειρότερη εικόνα δίνει η ανάλυση του αρχικών προϋπολογισθέντος ποσού: Από τα  84,5 εκατομμύρια ευρώ μόλις τα 6 εκατομμύρια προορίζονται για τη συντήρηση του Στόλου εκ των οποίων τα 2 είναι οφειλές του 2019.

Με άλλα λόγια με 4 εκατ. ευρώ το ΓΕΝ θα κληθεί να πραγματοποιήσει την συντήρηση όλων των σκαφών του Στόλου και υποβρυχίων!

Κάτι βέβαια το οποίο είναι αδύνατο.

Από τα 84,5 εκατ. το  65% προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών τις μισθοδοσίας του προσωπικού ενώ το υπόλοιπο μέρος των κωδικών του προϋπολογισμού αφορούν καύσιμα, συντήρηση οχημάτων, οδοιπορικά κτλ.

Το τι γίνεται στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, με δεκάδες ναυπηγήσεις και παραγωγή εγχώριων ναυτικών οπλικών συστημάτων, το γνωρίζουμε όλοι.

Το  2010, προ κρίσης ή τουλάχιστον πριν αυτή αφήσει το αποτύπωμά της στις ΕΔ  ο προϋπολογισμός του ΠΝ ανερχόταν  σε 260 εκατομμύρια ευρώ.

Το «ιλιγγιώδες» ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ που έχει προβλεφτεί για φέτος δεν φτάνει ούτε για τις μπογιές για το βάψιμο των πλοίων.

Στο σύνολο των πλοίων έχουν γίνει υπερβάσεις ορίων συντήρησης των μηχανών.

Ούτε θα αναφερθούμε σε επιμέρους λεπτομέρειες για πόσα χρόνια έχει να γίνει συντήρηση στις μηχανές των Super Vita. Μήπως από τότε που τις παραλάβαμε;

Ενδιαφέρον θα είναι να σημειώσουμε τώρα που πραγματικά κατευθύνονται  τα κονδύλια του ΠΝ.

Σε οικίσκους για μετανάστες!

Τον Οκτώβριο του 2019 το ΓΕΝ ανακοίνωσε την  προμήθεια 800 οικίσκων έναντι του ποσού των 10 εκατ. ευρώ, που προορίζονται για «αποθήκευση και μελλοντική χρήση σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών»!

Ούτε καν δηλαδή για άμεση «αξιοποίηση». Το ΠΝ δαπανά 4 εκατ. € για τα πλοία του και 10 εκατ. € για μελλοντική πιθανή χρήση οικίσκων από αλλοδαπούς που έχουν εισβάλλει στη χώρα από τα νησιά του ανατ. Αιγαίου.

Τέσσερα εκατ. για το Στόλο και 10 εκατ. για τους αλλοδαπούς. Για ποιο Ναυτικό μιλάμε εν τέλει;

Να «αφιερώσουμε» στους σημερινούς πολιτικούς ηγέτες του τόπου και την ηγεσία του ΠΝ το σήμα  του ναυάρχου Παύλου Κουντουργιώτη στην ναυμαχία της 3ης Δεκεμβρίου του 1912  που ακόμη και σήμερα προκαλεί  ανατριχίλα:

«Με την δύναμιν του Θεού και τα ευχάς του Βασιλέως και εν ονόματι του Δικαίου πλέω μεθ‘ ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης εναντίον του εχθρού του γένους»

Τι σχέση μπορεί να έχει εκείνο το Ναυτικό με το σημερινό;

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.