ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι βασίλισσες Σοφία και Λετίθια «τρώγονται» και πίσω από τις κάμερες

1 min read

Θύελλα έχει προκαλέσει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο δημόσιος καυγάς των δύο βασιλισσών της Ισπανίας, που «μετέφεραν το θρόνο στην αυλή», όπως έγραψε χαρακτηριστικά η ιταλική La Stampa. Τα σχόλια του ευρωπαϊκού Τύπου συνόδευαν με αρκετή ειρωνεία το περιστατικό που σημειώθηκε ανάμεσα στην (επίτιμη) βασίλισσα Σοφία και τη νυν εστεμμένη του ισπανικού θρόνου, Λετίθια, ανήμερα το Καθολικό Πάσχα, στη Μαγιόρκα.

Η δόνια Σοφία, μετά τη λειτουργία, πόζαρε κρατώντας από τους ώμους τις δύο χαριτωμένες εγγονές της όταν μπήκε ανάμεσά τους η βασίλισσα Λετίθια και προσπάθησε να τραβήξει τα κορίτσια. Στο βίντεο, που έκανε το γύρο του κόσμου, διακρίνεται η Σοφία να απωθεί το χέρι τής Λετίθια και ο βασιλιάς Φελίπε να κοιτάζει αμήχανος όσα διαδραματίζονται μπροστά σε όλο τον κόσμο και τις κάμερες!

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο ο Φελίπε, μετά την παραίτηση του πατέρα του, Χουάν Κάρλος, έχει κάπως «ηρεμήσει» ο οίκος των Βουρβόνων. Μάλλον όμως η ηρεμία είναι επιφανειακή και οι εσωτερικές έριδες υπάρχουν. Σύμφωνα, δε, με την ισπανική εφημερίδα El Pais, η νέα και η τέως βασίλισσα δεν μιλιούνται εδώ και πολύ καιρό, καθώς η Λετίθια προσπαθεί να κρατά αποστάσεις από τα πεθερικά της, αλλά και από τις αδελφές του βασιλιά Φελίπε. Και όμως, όπως αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα, η βασίλισσα Σοφία ήταν εκείνη που είχε εκφράσει τις λιγότερες αντιρρήσεις στο γάμο του Φελίπε με τη Λετίθια, όταν ο γιός της την παρουσίασε ως μέλλουσα σύζυγό του.

Η Λετίθια Ορτίθ Ροκασολάνο προέρχεται από μικροαστικό περιβάλλον -με μητέρα νοσοκόμα, παππού ταξιτζή και εργαζόμενη η ίδια- και κανονικά θα έπρεπε να είχε αγγίξει τις καρδιές των Ισπανών. Ωστόσο, ο Τύπος τη χαρακτήρισε από την αρχή ψυχρή, ελιτίστρια και φιλόδοξη. Παρά τις αντιρρήσεις του Χουάν Κάρλος και αρκετών άλλων παλατιανών, η Σοφία τελικά την αποδέχθηκε και η δημοσιογράφος, που γνωρίστηκε με τον Φελίπε όταν του πήρε συνέντευξη, μπήκε το 2004 στο παλάτι Θαθουέλα.

Οι αδελφές του Φελίπε, πριγκίπισσες Ελένα και Κριστίνα, δεν ανέπτυξαν ποτέ σχέσεις με τη Λετίθια, η Σοφία όμως ήταν ευτυχισμένη όταν έγινε γιαγιά από το γιο της και κρατούσε συχνή επαφή με τις εγγονές της. Στην πορεία όμως φαίνεται ότι πολλά άλλαξαν και η συμπεριφορά τής πρώην δημοσιογράφου γινόταν όλο και πιο «πριγκιπική». Πολλοί πιστεύουν ότι ήταν εκείνη που «πάτησε πόδι» στον Φελίπε να διεκδικήσει νωρίτερα το θρόνο, ζητώντας την απομάκρυνση του πατέρα του, όταν ξεσπούσαν τα σκάνδαλα το ένα μετά το άλλο στο θρόνο της Ισπανίας. Οι δικαστικές περιπέτειες της ινφάντα Κριστίνα, μικρότερης αδελφής του βασιλιά, η οποία είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς και φοροδιαφυγής με το σύζυγό της, αλλά και οι αποκαλύψεις για τις άπειρες εξωσυζυγικές σχέσεις του Χουάν Κάρλος, έφεραν σε δεινή θέση τον ισπανικό θρόνο.

Η Λετίθια απομακρύνθηκε από τον Χουάν Κάρλος και τη Σοφία και απομάκρυνε επίσης τις εγγονές τους, όπως λέγεται. Από το 2014, δε, που στέφθηκε βασιλιάς ο Φελίπε, η Λετίθια θέλησε να δείξει σε όλους ποια έχει τον πρώτο λόγο στα ανάκτορα. Για πολλούς φιλομοναρχικούς, η σημερινή βασίλισσα κάνει συνεχώς κινήσεις τακτικής, αντιμετωπίζοντας το γάμο της ως καριέρα! Αλλοι πάλι ενοχλούνται επειδή έχει υποβληθεί σε δεκάδες πλαστικές επεμβάσεις και ασχολείται πολύ με τη μόδα.

Σύμφωνα με την El Pais, η Λετίθια προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από τα σκάνδαλα της οικογένειας. Ενδειξη αυτής της απόστασης, θεωρείται και η απουσία του Χουάν Κάρλος από τις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Δημοκρατίας στην Ισπανία, τον περασμένο Ιούνιο. Η ισπανική εφημερίδα χαιρετίζει τον επαγγελματισμό τής βασίλισσας Σοφίας, που δεν έχει αφήσει να διαφανεί η κόντρα με τη νύφη της. Στο εξής όμως, μετά το δυσάρεστο περιστατικό στη Μαγιόρκα, αποκαλύφθηκε πως στο παλάτι της Θαρθουέλα υπάρχει αρκετό παρασκήνιο. Ο οίκος των Βουρβόνων γι’ άλλη μια φορά δίνει «τροφή» σε σκανδαλολογία και κουτσομπολιά.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.