ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Αυστραλοί μπλόκαραν την είσοδο του Τζόκοβιτς στη χώρα

1 min read

Συνεχίζεται το σίριαλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Οπεν, καθώς ο Σέρβος τενίστας μπορεί να έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης (5/1) στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν της Βικτώρια, αλλά ακόμα δεν του έχει επιτραπεί η είσοδος στην Αυστραλία. Οι αρχές της Αυστραλίας συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει πρόβλημα με την βίζα του Τζόκοβιτς και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν.

Η πτήση που μετέφερε τον Σέρβο στην Βικτώρια έφτασε στις 23:30 τοπική ώρα, αλλά οι συνοριακές αρχές στον έλεγχο που έκαναν στην βίζα που επέδειξε ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακάλυψαν ότι υπήρχε λάθος στην αίτηση που είχε υποβάλει ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, καθώς η αίτησή του ήταν για βίζα που δεν επιτρέπει ιατρικές εξαιρέσεις σε ανεμβολίαστους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στην είσοδο του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, με τον Σέρβο τενίστα να παραμείνει στο αεροδρόμιο, αφού ακόμα οι συνοριακές αρχές δεν έχουν λάβει από την κυβέρνηση της Βικτώρια την άδεια για να εισέλθει στην πολιτεία ο Νόλε.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση της Tennis Australia να δώσει ειδική άδεια στον Νόβακ για να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Οπεν παρότι είναι ανεμβολίαστος, ανάγκασαν τους πολιτικούς της Βικτώρια να αλλάξουν στάση. Πρόκειται και για ένα ζήτημα με μεγάλο πολιτικό κόστος, καθώς αυτή τη στιγμή ο Σέρβος δεν είναι και το πιο αγαπητό πρόσωπο στους Αυστραλούς.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας ρώτησε αν θα υποστηρίξουμε την αίτηση της βίζας του Νόβακ για την είσοδό του στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Τζόκοβιτς μια ατομική αίτηση βίζας, για να συμμετάσχει στο Grand Slam του Australian Open το 2022. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δυο σημεία: οι εγκρίσεις για βίζα είναι θέμα της κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις θέμα των γιατρών», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός αθλητισμού, Τζάλα Πούλφορντ.

Νωρίτερα υπήρξαν επίσης δηλώσεις από τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ο οποίος τόνισε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς για να εισέλθει στην Αυστραλία θα πρέπει να αποδείξει ότι σωστά του δόθηκε ειδική άδεια ιατρική εξαίρεσης, αλλιώς θα επιστρέψει πίσω στο Βελιγράδι! «Θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο και θα επιστρέψει από εκεί που ήρθε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πλέον, άπαντες περιμένουν να δουν τι μέλλει γενέσθαι με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, Γιατί ο Σέρβος μπορεί να έχει ταξιδέψει στην Βικτώρια, αλλά η συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Οπεν είναι στον… αέρα, μετά το «μπλόκο» των συνοριακών αρχών της Αυστραλίας στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.