Πε. Οκτ 22nd, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Αρχές της Γερμανίας διέλυσαν διαδήλωση Κούρδων λόγω των σημαιών τους

1 min read

Η γερμανική αστυνομία διέταξε το Σάββατο την διάλυση διαδήλωση περίπου 15.000 Κούρδων στην Κολονία κατά της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία. Ο λόγος είναι η παρουσία πολλών συμβόλων του PKK μέσα στην πορεία, κάτι που απαγορεύεται στη χώρα.

«Πολυάριθμοι διαδηλωτές ύψωσαν απαγορευμένες σημαίες με τη μορφή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν», του ιστορικού ηγέτη του PKK, ενώ άλλοι που διαδήλωναν με καλυμμένο πρόσωπο αρνήθηκαν να ξεσκεπάσουν το κεφάλι τους, δικαιολογήθηκε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, όταν ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δύο πρόσωπα προσήχθησαν ενώ κρατήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας πολλών άλλων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) θεωρείται τρομοκρατική από την Τουρκία και τους δυτικούς συμμάχους της και απαγορεύεται να επιδεικνύει δημόσια τα σύμβολά της στη Γερμανία.

Στο παρελθόν η Άγκυρα κατηγορούσε τακτικά το Βερολίνο ότι είναι υπερβολικά χαλαρό στο ζήτημα αυτό κατά τις συγκεντρώσεις των Κούρδων στη Γερμανία.

Η διαδήλωση στην Κολονία άρχισε το πρωί σε τεταμένη ατμόσφαιρα ενώ 2.000 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί για την αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων.

Η αστυνομία σταμάτησε την πορεία λόγω της παρουσίας συμβόλων του PKK. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί συνόδευσαν την πορεία μέχρι το σημείο από το οποίο είχε αναχωρήσει χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

«Η κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη», σχολίασε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, η οποία εξέφρασε φόβους πως, όταν πέσει η νύχτα, μπορεί να σημειωθούν επεισόδια ανάμεσα στους πιο ριζοσπαστικούς διαδηλωτές και τις δυνάμεις της τάξης ή με τούρκους εθνικιστές.

Στη Γαλλία πραγματοποιήθηκαν επίσης πιο περιορισμένες διαδηλώσεις υπέρ των Κούρδων. Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι και περίπου 500 στη Μασσαλία.

Στην Κολωνία, μερικοί από τους συμμετέχοντες κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Ελευθερία για το Κουρδιστάν» ή «Ντροπή σου, Ευρώπη!», έκανε γνωστό δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε έπειτα από έκκληση μιας κουρδικής οργάνωσης, της Nav-Dem, για την οποία η γερμανική υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών θεωρεί ότι πρόσκειται στο PKK.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.