ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι απώλειες του τουρκικού στρατού στη Συρία στοιχειώνουν τον Ερντογάν και καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις του

1 min read

Ο αυξημένος αριθμός θανάτων που υπέστη ο τουρκικός στρατός τους τελευταίους μήνες θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, εγχώρια αμφισβήτηση σχετικά με τις στρατιωτικές εκστρατείες της Τουρκίας πέρα ​​από τα σύνορά της, δήλωσε ένας στρατιωτικός αναλυτής στον ιστότοπο Rudaw την περασμένη εβδομάδα.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Τουρκία έχει σημειώσει αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των «μαρτύρων» της που σκοτώθηκαν στη Συρία, τη Λιβύη και το Ιρακινό Κουρδιστάν όπου αναπτύσσονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, δήλωσε ο Paul Iddon.

«Ο αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αντιπαράθεση, στις όλο και πιο επικίνδυνες επιδρομές της Άγκυρας πέρα ​​από τα σύνορά της. Ο τουρκικό λαός ήταν πάντα «ασπίδα» στα όνειρα του Ερντογάν για επέκταση, πλέον αυτό αλλάζει», δήλωσε ο Iddon.

Κατά τη διάρκεια μερικών εβδομάδων, η Τουρκία έχασε περισσότερους από 60 στρατιώτες στη Συρία με το μεγαλύτερο πλήγμα να έρχεται από αεροπορική επίθεση στις 27 Φεβρουαρίου.

Σε απάντηση, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση Spring Shield εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Στις 5 Μαρτίου, και με τον Ερντογάν σε πραγματικά δυσχερή θέση, υπογράφηκε η εκεχειρία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, εκεχειρία η οποία επανέφερε το καθεστώς των κοινών περιπολιών στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, η αεροπορική επίθεση της 27ης Φεβρουαρίου δεν μπορεί να ξεχαστεί ή να παραγραφεί, όσο και αν η τουρκική κυβέρνηση προσπάθησε, «Ήταν ένα χτύπημα στην ηθική ενός έθνους, για πρώτη φορά ο τουρκικός λαός ένιωσε πως χάνει τα παιδιά του για κάτι το τελείως άσκοπο», τόνισε ο Iddon.

Συρία

Δείχνει να μην μαθαίνει από τα λάθη του ο σουλτάνος. Με το βάρος της Συρίας στην πλάτη του ο Ερντογάν έδωσε εντολή και για δέυτερο ανοιχτό μέτωπο: Η στρατιωτική συμμετοχή της Τουρκίας στη Λιβύη αυξήθηκε στις αρχές του 2020. Η Άγκυρα ανέπτυξε στρατεύματα για να βοηθήσει τον σύμμαχό της, την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), στον αγώνα της ενάντια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) του Στρατηγού Khalifa Haftar, ο οποίος ξεκίνησε μια σειρά επιθέσεων εναντίον της Τρίπολης τον Απρίλιο του 2019.

Αν και τα τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη δεν φαίνεται να εμπλέκονται άμεσα στις μάχες, η Τουρκία υπέστη τις πρώτες απώλειες στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία έχασε «δύο μάρτυρες στη Λιβύη».

Εν τω μεταξύ, το LNA ισχυρίστηκε πως σκότωσε 16 Τούρκους εκείνη την ημέρα…

Εάν οι μάχες ξεσπάσουν για άλλη μια φορά, η Τουρκία ίσως χρειαστεί να αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα στη Λιβύη, «Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ως αποτέλεσμα η Άγκυρα να μπαίνει βαθύτερα στο λιβυκό τέλμα και να θέσει τα στρατεύματά της σε περαιτέρω κίνδυνο».

«Κατά συνέπεια, η Άγκυρα μπορεί να δυσκολευτεί να εξασφαλίσει τη συνεχή υποστήριξη του τουρκικού λαού σε αυτές τις μακρινές εκστρατείες», μιας και το μόνο που έχει να επιδείξει ο Ερντογάν για τις επιλογές του είναι φέρετρα με τουρκικές σημαίες.

Πηγή: Ahval

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.