ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι «ανήλικοι» Αφγανοί που έκαψαν τη Μόρια είχαν μεταφερθεί αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη ως «ασυνόδευτοι» (βίντεο)

1 min read

Δύο εκ των έξι Αφγανών -που δηλώνουν ανήλικοι ετών «17»- και που έκαψαν ολοσχερώς τον καταυλισμό της Μόριας, είχαν μεταφερθεί αεροπορικώς μαζί με άλλους 204 «ανήλικους» στην Θεσσαλονίκη!

Αυτό έγινε γνωστό, ύστερα από τις συλλήψεις που προχώρησε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των υπευθύνων του εμπρησμού του καταυλισμού στη Μόρια.

Όπως έγινε γνωστό για τους εμπρηστές, πρόκειται για άτομα αφγανικής καταγωγής στο σύνολό τους.

Οι τέσσερις είναι 19-20 ετών και οι άλλοι δύο δηλώνουν  «17χρονοι», οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 «ασυνόδευτους πρόσφυγες», ως «ευάλωτους».

Η δράση τους αποκαλύπτεται σε βίντεο-ντοκουμέντο, που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται, οι «πρόσφυγες»  ανάβουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε πολλά και διαφορετικά σημεία, έχοντας ως στόχο να εξαπλωθεί άμεσα η πυρκαγιά σε όλο το… καμπ.

Ένας από αυτούς μάλιστα κρατάει χαρτόκουτα και τα ανάβει, προκειμένου να μεταφέρει τη φωτιά από σημείο σε σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο βίντεο συμπεριλήφθηκε στην έρευνα της ΕΛΑΣ για την ταυτοποίηση των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης, που έκαψε όλο τον καταυλισμό.

Τώρα οι Αφγανοί «πρόσφυγες» βρίσκονται στα χέρια των Αρχών, αλλά φυσικά είναι ιδιαίτερα απίθανο να απελαθούν, ενώ πιθανότερη είναι μια τυπική ποινή φυλάκισης για εμπρησμό εξ αμελείας, ενώ φυσικά οι «ανήλικοι» θα επικαλεστούν το νεαρό της ηλικίας τους για ακόμη πιο μειωμένη ποινή

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.