ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Αλβανοί οδηγούν τα ΣΚΟΠΙΑ στη ΔΙΑΛΥΣΗ! ΠΑΝΙΚΟΣ στο Υπουργείο Αμύνης βίντεο

1 min read


Τα πράγματα στα Σκόπια είναι πολύ πιο περίπλοκα απ’΄όσο νομίζουμε και οι φωνές που υποστηρίζουν ότι το κρατίδιο θα διαλυθεί «εντός ΝΑΤΟ» όλο και πληθαίνουν.

Τη δήλωση αυτή είχε κάνει πρόσφατα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο καθηγητής γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης:

Τώρα ένα νέο πρόβλημα έχει προκύψει στη χώρα καθώς οι Αλβανοί απαιτούν να εισαχθεί η αλβανική γλώσσα και στον στρατό, κάτι το οποίο έχει τρομοκρατήσει τους ανθρώπους του στρατεύματος.

Η υπουργός Αμύνης των Σκοπίων, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, αντέδρασε άμεσα και ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν συζητήθηκε η χρήση της αλβανικής γλώσσας στον στρατό της «Βόρειας Μακεδονίας», όμως οι Αλβανοί επιμένουν.

Χαρακτηριστικά, το κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς» υποστηρίζει ότι η αλβανική γλώσσα πρέπει να χρησιμοποιείται στο στράτευμα και μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητάει, μεταξύ άλλων, στη υπουργό να εγκαταλείψει την παλιά πολιτική και να συμβάλλει στην εφαρμογή των πολιτικών προτύπων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Είναι προφανές ότι εάν η γλώσσα εισαχθεί στον σκοπιανό στρατό η διάλυση του κρατιδίου θα είναι πιο κοντά από ποτέ. Δεν έχει καμία πιθανότητα ένας «πολυεθνικός» κρατικός στρατός να λειτουργήσει με οποιονδήποτε τρόπο σωστά.
Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο


Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.