ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν 6 Έλληνες δημοσιογράφους να παραστούν στο μνημόσυνο του Κατσίφα

1 min read

Μάιος 12, 2019. 20:01


Έξι μήνες μετά τη δολοφονία του μέλους της ελληνικής μειονότητας Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες έγινε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής  του.Εν τω μεταξύ, στο συνοριακό σημείο διέλευσης, στην Κακαβιά, η αλβανική πλευρά αρνήθηκε την είσοδο σε 22 Έλληνες, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Ξύπνα Αλβανέ»/”Zgjohu Shqiptar!”
Δήλωσαν ότι έρχονται στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Έξι από αυτούς αναγκάστηκαν να επιστρέψουν με το επιχείρημα ότι ήταν απειλή για την δημόσια ασφάλεια, ενώ άλλοι έξι επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα μας, γράφει το δημοσίευμα.

Πληροφορίες του (αλβανικού) ιστολογίου αναφέρουν ότι  6 από εκείνους που τους είπε η συνοριακή αστυνομία  να γυρίσουν πίσω ήταν δημοσιογράφοι, που, μετά τη δολοφονία του Κατσίφα, υποκινούσαν σε βία με τις δημοσιεύσεις και τα γραπτά τους.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στα τέλη Οκτωβρίου του περασμένου έτους, ενώ το γεγονός προκάλεσε διπλωματικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Την κηδεία του ακολούθησαν επεισόδια το Νοέμβριο του 2018, ενώ η Αλβανία χαρακτήρισε ως «Persona non Grata» 52 Έλληνες εξτρεμιστές, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

Δημοσίευση στα Social Media