ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι «άγνωστες» αερομαχίες με τους Τούρκους όσο πλέει το Ορούτς Ρέις

1 min read

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από τις 10 Αυγούστου που η Τουρκία εξέδωσε την παράνομη NAVTEX κι έβγαλε το Ορούτς Ρέις και την συνοδεία του από βοηθητικά και πολεμικά πλοία να περιπλανιούνται στην Μεσόγειο, εκτυλίσσεται ένας «άγνωστος πόλεμος» από αέρος.

Το «άγνωστος» αποτελεί στην ουσία ότι δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στα δεδομένα, αφού η προσοχή ήταν στραμμένη περισσότερο στο Oruc Reis και όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες 10 ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Χθες, Τετάρτη, σημειώθηκαν συνολικά 29 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, οι 22 εκ των οποίων από 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας – κατασκοπευτικά CN235 που μαζί με δύο τουρκικά ελικόπτερα επιχειρούσαν νοτιοανατολικά της Ρόδου να εντοπίσουν ελληνικά υποβρύχια… ανεπιτυχώς!

Συνολικά, από τις 10 Αυγούστου μέχρι και χθες, καταγράφηκαν 245 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και κατά την διάρκεια των αναχαιτίσεων τα ελληνικά μαχητικά προχώρησαν σε 14 εμπλοκές.

Ωστόσο, αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι δειλά δειλά οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να βγάζουν και τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (UAV) τύπου Bayraktar για έρευνες, νοτιοανατολικά της Ρόδου. Η πρώτη καταγραφή έγινε για 1 ώρα στις 16 κι η δεύτερη στις 17 Αυγούστου.

Πηγή enikos

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.