ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οδοντίατροι κατά ΕΦΚΑ: Τι έγιναν τα αποθεματικά του Ειδικού Λογαριασμού Επιστημόνων;

1 min read

Μετά το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) το οποίο ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις από η διοίκηση του ΕΦΚΑ για το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού του ΟΑΕΔ και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με τη σειρά της καλεί τον e-ΕΦΚΑ σε λογοδοσία.

Με επιστολή στον διοικητή του e-ΕΦΚΑ η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί σε λογοδοσία για την απόδοση των εισφορών, επισημαίνοντας ότι «τίθενται σημαντικά ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντηθούν προς τους Επιστημονικούς Συλλόγους και ιδιαίτερα προς τους ασφαλισμένους οδοντιάτρους, για την τύχη των αποθεματικών του Ειδικού Λογαριασμού Επιστημόνων και δη αν υπήρχε ορθή, συνετή και κατά το Νόμο απόδοση και διαχείριση αυτών».

Η Ομοσπονδία, με την επιστολή της, επισημαίνει ότι τα χρήματα που πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί στο λογαριασμό αυτό είναι περίπου 205 εκατ. ευρώ, καθώς 180.000 ασφαλισμένοι καταβάλλουν εισφορά 120 ευρώ μηνιαίως από το 2011. Αναφέρει, επίσης, ότι ακόμη και αν υποθέσουμε εισπραξιμότητα 60%, το ποσό που έπρεπε να έχει αποδοθεί στον ΟΑΕΔ θα έπρεπε να ανέρχεται σε τουλάχιστον 133.350.000 ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο θα έπρεπε να έχει βεβαιωθεί και να έχει κινηθεί η διαδικασία αναγκαστικής εισπράξεως.

Έτσι, ζητείται μεταξύ άλλων από τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ λεπτομερής ισολογισμός και απολογισμός για τα έτη 2011 έως και 2020 της είσπραξης και απόδοσης εισφορών του ειδικού λογαριασμού ανεργίας ασφαλισμένων τ.ΕΤΑΑ.

Επίσης, η τυχόν παρακράτηση εισφορών ανεργίας προς χρήση σε έτερους σκοπούς, το ύψος αυτής, τους λόγους που την επέβαλαν, καθώς και τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων.

Πηγή newsbreak.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.