ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οδηγείται για σφαγή στην Χάγη η Ελλάδα – Μόνη λύση 12 μίλια στο Αιγαίο ΤΩΡΑ!

1 min read

Με δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχεται να πάει η Ελλάδα να συζητήσει με την Τουρκία για τα επίμαχα θέματα στο Δικαστήριο της Χάγης. Επί της ουσίας, αυτή η διεθνής διαιτησία θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τα Ελληνικά Δίκαια και την Ελληνική κυριαρχία, που τμήμα της διεκδικεί η Τουρκία! Πέραν αυτού, είναι βέβαιον ότι στην Χάγη δεν πρόκειται να δικαιωθεί η Ελλάδα και στην καλύτερη περίπτωση θα μοιράσει τα δικά της δίκαια με τον Ερντογάν.

Η σχετική δήλωση Μητσοτάκη είχε ως εξής: “Υπήρξα πολύ ειλικρινής απέναντι στην Τουρκία και την παγκόσμια κοινότητα, λέγοντας ότι εάν δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, ας πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης.”

Δήλωσε όμως και κάτι άλλο, το οποίο λέει πολλά, το εξής:  “Εάν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιδράσει.”

Με την δήλωσή του αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδέχεται και ομολογεί κυνικά ότι η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας χωρίς καμία αντίδραση. Τι έγιναν οι “πατριωτικές” κορώνες κάποιων λακέδων της ΝΔ, οι οποίοι ούτε λίγο, ούτε πολύ μας έλεγαν ότι εάν η Τουρκία τολμήσει θα την κάψουμε και θα της κηρύξουμε τον πόλεμο; Εδώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η Τουρκία παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία και αντίδραση δεν υπήρξε… 

Η μόνη λύση, η οποία θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση την Τουρκία, θα ήταν η Ελλάδα να επεκτείνει, όπως έχει δικαίωμα από το Διεθνές Δίκαιο, τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Για όσους δεν το ξέρουν, μάλιστα, η Τουρκία έχει ασκήσει αυτό της το δικαίωμα στην Μαύρη Θάλασσα. Στην περίπτωση αυτή το Αιγαίο θα καθίστατο αυτό που στην πραγματικότητα είναι, το Ελληνικό Αρχιπέλαγος και η θέση της Τουρκίας θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Είναι βέβαιο επίσης ότι στην περίπτωση αυτή και με δεδομένες τις διεθνές συγκυρίες με δύο ανοικτά μέτωπα ένα στην Συρία και ένα στο Καύκασο, με την σύγκρουση Αρμενίας-Αρζεμπαϊτζάν, η Τουρκία δεν θα τολμούσε να αντιδράσει.

Σημαντικό να λεχθεί ότι τα 12 μίλια στο Αιγαίο πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ πριν να πάμε στην Χάγη. Η σημασία της οποίας περιορίζεται κατά πολύ από την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.