Τρ. Σεπ 29th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οδεύει προς Αττάλεια το Ορούτς Ρέις;

1 min read

Παρά την έντονη φημολογία των προηγούμενων ημερών, η Τουρκία φαίνεται ότι τελικά δεν εκδίδει νέα NAVTEX για έρευνες του Ορούτς Ρέις κοντά στο Καστελλόριζο κι επιστρέφει στον ναύσταθμο της Αττάλειας.

Παρότι είναι εξαιρετικά νωρίς να υποστηρίξει κάποιος ότι αυτό είναι δεδομένο, ωστόσο οι πληροφορίες στίγματος, όπως αυτές προκύπτουν από το σύστημα AIS, μέσω δορυφόρου και αποτυπώνονται στο Marinetraffic δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές το πλήρωμα του ερευνητικού πλοίου έχει σίγουρα μαζέψει τα αγόμενα (σ.σ. τα ηχοβολιστικά καλώδια που είχε ποντίσει). Τούτο καταμαρτυρά και το γεγονός της ταχύτητας. Με 10 κόμβους σίγουρα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει παρέαση κροτάλων (η διαδικασία έρευνας με τα αγόμενα).

Οι επόμενες ώρες θα δείξουν ποιες είναι οι προθέσεις της Τουρκίας, αφού η όποια εκτίμηση για αποκλιμάκωση μάλλον θεωρείται παρακινδυνευμένη, δεδομένου ότι μόλις πριν λίγες ώρες ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ευθέως την Ελλάδα και τον ίδιο τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, προσωπικά. ​

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.