ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΟΑΕΔ: σήμερα τα νέα προγράμματα απασχόλησης

1 min read

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση για τα νέα προγράμματα που θα εκπονήσει φέτος ο ΟΑΕΔ, έχει προγραμματιστεί για σήμερα ανάμεσα στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, την αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου και την διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη.

Από το αποτέλεσμα της συνάντησης θα φανεί η κατεύθυνση των φετινών προγραμμάτων, αλλά και με ποια σειρά θα προκηρυχθούν. Οι βασικές συνιστώσες λειτουργίας του ΟΑΕΔ για φέτος, έτσι και αλλιώς έχουν τεθεί.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή παρέμβαση της κ. Αντωνοπούλου, η οποία σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικο έντυπο, έκανε λόγο για υλοποίηση στοχευμένων δράσεων. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, επισήμανε το πρόγραμμα που ήδη υλοποιεί ο ΟΑΕΔ και δίνει οικονομικά κίνητρα σε αυτοαπασχολούμενους νέους ηλικίας έως 35 ετών να προσλάβουν 20.000 ανέργους. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το πρόγραμμα προώθησης στη μισθωτή εργασία 10.000 άνεργων αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα, όπως και μια σειρά από άλλες δράσεις που αφορούν κυρίως σε νέους. Επίσης, ενεργοποιείται άμεσα πρόγραμμα μετατροπής μερικής σε πλήρη απασχόληση για 3.000 άτομα. Απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Σε ό,τι αφορά στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν πλέον και στις περιφέρειες.

Με βάση την παραπάνω στόχευση, αλλά και από τη βελτίωση που καταγράφει η ελληνική οικονομία, εκτιμάται ότι φέτος, η ανεργία θα υποχωρήσει κάτω από το 18%.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.