ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΟΑΕΔ: Δείτε πως θα κλείνουν e-ραντεβού οι άνεργοι και επιχειρήσεις

1 min read

Το «myOAEDIive. Gov.gr» είναι μια νέα πλατφόρμα που τέθηκε σε λειτουργία πριν λίγες μέρες και θα προσφέρει τη δυνατότητα βιντεοδιάσκεψης με υπαλλήλους του ΟΑΕΔ χωρίς μετακινήσεις και φυσική παρουσία. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση που ημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σε αυτή τη φάση θα παρέχονται δύο θεματικά πεδία υπηρεσιών, εκ των οποίων το ένα θα αφορά ανέργους και το άλλο επιχειρήσεις. 

Συγκεκριμένα: 

Α. «Συμβουλευτική προς εγγεγραμμένους ανέργους» 

 Ο ενδιαφερόμενος εξυπηρετείται από εργασιακό σύμβουλο αναζητούντων εργασία για αποτύπωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και αναγκών του, σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης (ΑΣΔ) προς ένταξη/επανένταξη στην αγορά εργασίας και έκδοση συστατικών σημειωμάτων προς εύρεση εργασίας. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα συμβουλευτικής προς εγγεγραμμένους ανέργους με χρήση νοηματικής γλώσσας/χειλεανάγνωσης ή με διερμηνεία σε άλλη γλώσσα εκτός της ελληνικής. 

 Β. «Συμβουλευτική προς επιχειρήσεις» 

Στο συγκεκριμένο πεδίο ο εκπρόσωπος της επιχείρησης σε συνεργασία με τον/την εργασιακό σύμβουλο εργοδοτών μπορεί: – Να ζητήσει προσωπικό χωρίς επιδότηση από τον ΟΑΕΔ (άνοιγμα και περιγραφή θέσεων εργασίας). – Να ενημερωθεί για Προγράμματα Επιχορήγησης επιχειρήσεων για δημιουργία Νέων Θέσεων Εργασίας. – Να ενημερωθεί για Προγράμματα Επιχορήγησης επιχειρήσεων για διατήρηση των θέσεων εργασίας. – Να ενημερωθεί για Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας-Πρακτικής Άσκησης. – Να ενημερωθεί για Προγράμματα Επιχορήγησης επιχειρήσεων για δημιουργία Νέων Θέσεων Εργασίας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων. 

δειτε περισσοτερα /dimosio.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.