Κυ. Οκτ 25th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΟΑΕΔ: 20.000 ανέργους αφορά το πρόγραμμα «Πρώτη Πρόσληψη» – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

1 min read

Για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με την ονομασία «Πρώτη Πρόσληψη», που αφορά 20.000 ανέργους, μίλησε η διοικητής του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε νεαρούς επιχειρηματίες να προσλάβουν προσωπικό στις επιχειρήσεις τους.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι αυτοαπασχολούμενοι νέοι και επιχειρήσεις νέων έως και 35 ετών, που δεν έχουν στο παρελθόν προχωρήσει σε κάποια πρόσληψη, εξού και το όνομα του προγράμματος.

Η κ. Καραμεσίνη ενημέρωσε πως το πρόγραμμα θα έχει 18μηνη διάρκεια για πρόσληψη ανέργων ως 29 ετών και 12μηνη διάρκεια για πρόσληψη ανέργων ως 30 ετών και άνω, ενώ ο ΟΑΕΔ θα παρέχει το 50% του μισθολογικού και μη κόστους, με ανώτατο μηναίο όριο επιχορήγησης τα 500 ευρώ.

Προϋπόθεση είναι όσοι ενδιαφέρονται για πρόσληψη να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ το τελευταίο τρίμηνο.

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Οργανισμού από αύριο, Τετάρτη, και το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοιχτό μονίμως. Εντός του έτους αναμένονται ακόμη τρία προγράμματα για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.