ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει εφαρμογή καθολικού lockdown σε όλη την χώρα Πότε ξεκινά

1 min read

Ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση των λοιμωξιολόγων δεν έχει να κάνει μόνο με ένα lockdown στην Αττική αλλά και για ένα καθολικό σε όλη τη χώρα αν υπάρξει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Μάλιστα η εφαρμογή των μέτρων σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα είναι άμεση.

Συναγερμός στο Μαξίμου λόγω της εκθετικής αύξησης κρουσμάτων: Δεν μπορούμε να περιμένουμε!

Για συναγερμό λόγω της εκθετικής αύξησης κρουσμάτων του κορωνοϊού, κάνουν λόγο οι κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας.

Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Τα σενάρια για το lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες, το lockdown θα ξεκινήσει από τις 6 το πρωί του Σαββάτου και θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα. Το νέο lockdown θα έχει τη μορφή της περασμένης άνοιξης, δηλαδή θα μπει “λουκέτο” στα πάντα, εκτός από σούπερ μάρκετ, καταστήματα με τρόφιμα, βενζινάδικα και φαρμακεία, ενώ οι μετακινήσεις θα γίνονται με χρήση SMS στο 13033.

Σύμφωνα με πληροφορίες εάν κάποιος βρίσκεται μακριά από τον τόπο κατοικίας του όταν ξεκινήσουν οι περιορισμοί, τότε θα μπορεί να επιστρέψει με ειδική βεβαίωση, επικυρωμένη στο αστυνομικό τμήμα. Βασική διαφορά σε σχέση με την καραντίνα του Μαρτίου είναι ότι θα προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Θα επιτρέπονται μόνο μετακινήσεις για λόγους υγείας και για όσους εργάζονται.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι χωρίς lockdown ο αριθμός των κρουσμάτων θα γινόταν πενταψήφιος.

Επιπλέον ξεκαθάρισε σχετικά με τα σχολεία πως η εισήγηση της επιτροπής είναι τα δημοτικά σχολεία να μείνουν ανοιχτά. Ο λόγος είναι ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας μεταδίδουν σε μικρότερο βαθμό τον ιό και νοσούν πιο ελαφριά. Επιπλέον θα ήταν πολύ μεγαλύτερη η αναστάτωση αν οι γονείς θα έπρεπε να μείνουν σπίτι για να προσέχουν τα παιδιά τους. Επιπλέον όπως υποστήριξε, σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι εύκολη η τηλεκπαίδευση. Ανοιχτοί θα είναι επίσης οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα φροντιστήρια. Με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης θα λειτουργήσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.