ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Nureddin Nebati ως “άνευ σημασίας” τις ανησυχίες  για κυρώσεις των ΗΠΑ

1 min read

Ο Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Nureddin Nebati απέρριψε ως “άνευ σημασίας” τις ανησυχίες που υπάρχουν μεταξύ τουρκικών επιχειρήσεων για την προειδοποίηση περί πιθανών κυρώσεων των ΗΠΑ σε εταιρίες που συναλλάσσονται με ρωσικές επιχειρήσεις στις οποίες έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα, αναφέρει η Al Jazeera.

Η Τουρκική Ένωση Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων (TUSIAD) επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι παρέλαβε επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Wally Adeyemo που προειδοποιεί ότι οι τουρκικές εταιρείες κινδυνεύουν να έχουν συνέπειες εάν έχουν συναλλαγές με Ρώσους ή με ρωσικούς θεσμούς στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις των ΗΠΑ.

Ο κ. Nureddin Nebati με σειρά αναρτήσεων στο Twitter την Παρασκευή δηλώνει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να βελτιώσει τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της με τους γείτονές της “μέσα σε ένα πλαίσιο που δεν υπόκειται σε κυρώσεις”.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Τουρκία, αντιμέτωπη με μία οικονομική κρίση, βασίζεται στη Ρωσία για το εμπόριο και τον τουρισμό. Αναφέρεται ότι το ρωσικό αέριο κάλυπτει το 45% των ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας, ενώ η υπηρεσία ατομικής ενέργειας της Ρωσίας κατασκευάζει τον πρώτο σταθμό πυρηνικής ενέργειας της Τουρκίας. 

ΠΗΓΗ: Al Jazeera

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.