Δε. Σεπ 28th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Τσίπρας στήνει κάλπες!

1 min read

Ειδήσεις ενημερωτικό site Ελλάδα Κόσμος Πολιτική Επιχειρήσεις Live Football Streaming Score ειδησεις τωρα

Ο Τσίπρας φλερτάρει με την ιδέα να εκλεγεί απευθείας από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ! Έτοιμος να αντιγράψει τις πρακτικές των αστικών κομμάτων φέρεται να είναι ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να πείσει ότι όντως θέλει να σπάσει τους μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει το κόμμα μετατρέποντάς το σε «δημοκρατική και προοδευτική παράταξη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα της απευθείας εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – δηλαδή του Αλ. Τσίπρα – από τα μέλη του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δεδομένο ότι η πρόταση θα υιοθετηθεί. Έως τώρα η εκλογή γινόταν από τους συνέδρους του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό μπορεί και να αλλάξει. «Να μην φοβηθούμε να τα θέσουμε όλα υπό την κρίση του, ακόμη και τους ίδιους τους εαυτούς μας», ήταν η προτροπή του Αλ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή που έμεινε εκεί. Δεν εξήγησε τι εννοούσε.

Αντίθετα έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνουν ΠΑΣΟΚ: «Κανένας δεν θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ, ούτε και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ που ονομάστηκε αλλιώς, δεν θέλει να είναι ΠΑΣΟΚ». Και ότι, παρά το άνοιγμα, δεν θα υπάρξει ιδεολογική μετατόπιση: «να κρατήσουμε τις αξίες μας, τις ιδέες μας, τα οράματά μας. Να τα εμπλουτίσουμε. Να κρατήσουμε τις ρίζες μας, αλλά να μην φοβηθούμε να γίνουμε δέντρο, όχι να παραμείνουμε θάμνος».

Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποίησε και τους διαφωνούντες ή τους επιφυλακτικούς του κόμματος. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση Σκουρλέτη (στη «Realnews») πως «η σοσιαλδημοκρατικοποίηση δεν είναι ελκτική». Στον αντίποδα ηγετικά στελέχη πιέζουν να προχωρήσει άμεσα το άνοιγμα.

Να κάνουμε συνέδριο, αφού έχουμε κάνει το άνοιγμα που θα μας καταστήσει το λαϊκό μαζικό κόμμα της Αριστεράς, το μαζικότερο κόμμα του προοδευτικού φάσματος στη χώρα», τόνισε ο Νίκος Παππάς (στην «Εφημερίδα των Συντακτών»), που είναι από εκείνους που δεν θέλουν να χαθεί το timing

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.