ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο ΤΡΑΜΠ το ΕΙΠΕ και το ΕΚΑΝΕ! Μειώνουν στο μισό την χρηματοδότηση…

1 min read

Οι ΗΠΑ θα μειώσουν στο μισό την χρηματοδότηση προς την υπηρεσία του ΟΗΕ που παρέχει αρωγή σε Παλαιστίνιους πρόσφυγες, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή δεν συνιστά τιμωρία, αλλά πρόθεση της Ουάσιγκτον η υπηρεσία αυτή να προβεί σε μεταρρυθμίσεις.

 

 

Με ανάρτησή του στις 2 Ιανουαρίου ο Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι θα παρακρατήσει την χρηματική βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους, λέγοντας ότι: «πληρώνουμε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ τον χρόνο χωρίς καμία αναγνώριση ή σεβασμό. Δεν θέλουν καν να διαπραγματευθούν επιτέλους μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ… αφού οι Παλαιστίνιοι δεν θέλουν πια να μιλήσουν για την ειρήνη, γιατί να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτές τις τεράστιες πληρωμές στο μέλλον;»

 

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε οφ δε ρέκορντ ότι οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν στην Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) 60 εκατομμύρια δολάρια παρακρατώντας ένα επιπλέον ποσό 65 εκατομμυρίων δολαρίων, λέγοντας ότι πρέπει να επανεκτιμηθεί ουσιαστικά ο τρόπος που λειτουργεί και ο τρόπος που χρηματοδοτείται η UNRWA.

 

«Χωρίς τα χρήματα που χορηγούμε σήμερα, οι δραστηριότητες της UNRWA διατρέχουν κίνδυνο να ξεμείνουν από πόρους και να διακοπούν. Τα χρήματα που χορηγούν οι ΗΠΑ θα αποτρέψουν αυτό να συμβεί στο άμεσο μέλλον», τόνισε ο αξιωματούχος, τονίζοντας ότι τα επιπλέον 65 εκατομμύρια δολάρια θα παρακρατηθούν και θα τεθούν σε μελλοντική εξέταση».

 

«Είναι καιρός άλλες χώρες, μερικές από αυτές αρκετά εύρωστες, να παρέμβουν και να αναλάβουν το κομμάτι που τους αναλογεί για να προωθήσουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», πρόσθεσε.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται από την UNRWA είναι «εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο για την ευημερία αυτών των πληθυσμών…αλλά κατά την άποψή μου, την οποία μοιράζεται η πλειοψηφία των διεθνών παρατηρητών, ανάμεσά τους και Ισραηλινών, είναι ένας σημαντικός παράγοντας σταθερότητας».

 

«Αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να αφανίζει τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού», δήλωσε ο Ουάσελ Αμπού Γιουσούφ, αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στο πρακτορείο Ρόιτερς.

 

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση