ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Τραμπ ρίχνει λάδι στη φωτιά Θα αντιμετωπίσουμε αλλιώς τα ρεμάλια που θα πάνε στην Οκλαχόμα

1 min read

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με την ανάληψη δράσης, που δεν προσδιόρισε, εναντίον διαδηλωτών που θελήσουν να διαμαρτυρηθούν στο περιθώριο της προεκλογικής συγκέντρωσής του στην Τάλσα, στην Οκλαχόμα, μια προειδοποίηση, η οποία, σύμφωνα με το επιτελείο του, δεν απευθύνεται σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Οποιοιδήποτε διαδηλωτές, αναρχικοί, ταραξίες, πλιατσικολόγοι ή ρεμάλια, που θα πάνε στην Οκλαχόμα, να κατανοήσουν παρακαλώ ότι δεν θα σας αντιμετωπίσουν όπως στη Νέα Υόρκη, στο Σιάτλ ή στη Μινεάπολη. Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό σκηνικό!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μαρκ Λότερ, εκπρόσωπος Τύπου του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν σε ταραχοποιά στοιχεία και όχι σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

«Ο πρόεδρος στηρίζει τις ειρηνικές διαδηλώσεις και τους ανθρώπους που ασκούν τα δικαιώματά τους, όπως προβλέπονται από την Πρώτη Τροπολογία», επισήμανε ο Λότερ, που παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετά το προεδρικό tweet.

«Εάν δούμε ό,τι είδαμε σε άλλες πόλεις με τα έκτροπα, τις λεηλασίες, τις πυρπολήσεις κτιρίων και τη σωματική βία, τότε αυτό θα είναι κάτι που θα αντιμετωπιστεί από την αστυνομία», συμπλήρωσε.

Η συγκέντρωση αυτή είναι η πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του Τραμπ, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού και πραγματοποιείται έπειτα από εβδομάδες κοινωνικής αναταραχής και διαδηλώσεων για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με σφοδρές αντιδράσεις για ένα μήνυμα που είχε στείλει στο Twitter κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και έγραφε «όταν οι λεηλασίες ξεκινούν, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί».

Ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον χαρακτήρισε το tweet του Τραμπ «προκλητικό» και «αυθάδες», ειδικά μετά τους θανάτους του Φλόιντ και ενός άλλου Αφροαμερικανού, το Ρέισαρντ Μπρουκς, στην Ατλάντα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.