ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Τραμπ διέταξε επίθεση κατά του Ιράν και την τελευταία στιγμή την ακύρωσε

1 min read

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την διεξαγωγή πληγμάτων εναντίον του Ιράν, σε αντίποινα για την κατάρριψη ενός αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους χθες Πέμπτη, αλλά ακύρωσε τη διαταγή του, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times.

Αρχικά, ο Τραμπ ενέκρινε επιθέσεις εναντίον λιγοστών στόχων στην επικράτεια του Ιράν, κυρίως ραντάρ και συστοιχιών πυραύλων, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης, που επικαλούνται ανώτερους αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που είτε συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις ή ενημερώθηκαν για αυτές.

Τα πλήγματα επρόκειτο να γίνουν λίγο πριν από τα ξημερώματα σήμερα Παρασκευή, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των αμάχωνστις τάξεις των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων αλλά και μεταξύ των αμάχων, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Στρατιωτικά αεροσκάφη είχαν απογειωθεί και πλοία είχαν λάβει θέσεις, αλλά δεν είχε εκτοξευθεί κανένας πύραυλος όταν ανακλήθηκε η προεδρική διαταγή, τονίζει η εφημερίδα.

Η ξαφνική ανάκληση της διαταγής φρέναρε αυτή που θα ήταν η τρίτη ανάληψη αμερικανικής στρατιωτικής δράσης στη Μέση Ανατολή κατά τη διαταγή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ, θυμίζουν οι Τάιμς. Σ

Στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις, το 2017 και το 2018, επλήγησαν στόχοι στη Συρία σε αντίποινα για επιθέσεις με χημικά όπλα για τις οποίες η Ουάσινγκτον κατηγόρησε τη Δαμασκό, κάτι που διέψευσε ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Παραμένει ακόμα ωστόσο ασαφές το εάν θα γίνουν αμερικανικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν ή όχι, συμπληρώνουν οι Τάιμς, εξηγώντας ότι δεν είναι γνωστό εάν η ακύρωση των επιδρομών οφείλεται στο ότι ο Τραμπ άλλαξε γνώμη ή στο ότι η κυβέρνηση είχε επιφυλάξειςπου αφορούσαν τον εφοδιασμό ή τη στρατηγική της στρατιωτικής επιχείρησης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.