ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Τραμπ γνώριζε από το 2017 για τον κορωνοϊό

1 min read

Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Τραμπ ότι ο κορωνοϊός ήταν «απρόβλεπτος» και ότι «προήλθε από το πουθενά», μάλλον δεν είναι και τόσο ειλικρινείς, εκτός εάν ο Αμερικάνος πρόεδρος δεν συμβουλεύεται το… υπουργείο (του) Εθνικής Άμυνας.

Κι αυτό διότι, όπως αποκαλύπτει το γνωστό αμερικάνικο πολιτικό περιοδικό «The Nation», το Πεντάγωνο είχε προειδοποιήσει ήδη από τις 6 Ιανουαρίου του 2017 ότι υπάρχει επικείμενη απειλή μιας «νέας» γρίπης ή άλλου «νέου» ιού, με πολύ σοβαρές συνέπειες, και μάλιστα γίνεται εκτενής αναφορά για τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν στο σύστημα δημόσιας υγείας και σε υγειονομικό υλικό όπως αναπνευστήρες, μάσκες και κλίνες νοσοκομείων!

«Η πιο πιθανή και σημαντική απειλή είναι μια νέα αναπνευστική ασθένεια, ειδικά μια νέα ασθένεια γρίπης», αναφέρει το στρατιωτικό σχέδιο. Ο Covid-19 είναι μια αναπνευστική ασθένεια που προκαλείται από έναν νέο -δηλαδή νέο για τον ανθρώπινο οργανισμό- κορωνοϊό. Το σχέδιο μάλιστα αναφέρει τον «κορωνοϊό» σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρεται πως «οι μολύνσεις από κορωνοϊό είναι πολύ κοινές σε όλο τον κόσμο». 

Το σχέδιο του 2017 με τίτλο «Πανδημία γρίπης και η αντίδραση στη μολυσματική ασθένεια» παραπέμπει και σε ένα προγενέστερο σχέδιο του 2012, το οποίο αναφερόταν συγκεκριμένα στον MERS.

Δηλώσεις για το ζήτημα έκανε ο Denis Kaufman, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής της Μονάδας Αντιμετώπισης Μολυσματικών Ασθενειών, στην υπηρεσία πληροφοριών του Πενταγώνου από το 2014 έως το 2017 (στη συνέχεια αποστρατεύθηκε), ο οποίος ανέφερε ότι «η Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ γνώριζε καλά τους κινδύνους από τους κορωνοϊούς εδώ και χρόνια». Και συμπληρώνει: «Οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν προειδοποιήσει για την απειλή πολύ επικίνδυνων ιών γρίπης εδώ και δύο δεκαετίες, το λιγότερο. Συγκεκριμένα για τους κορωνοϊούς προειδοποιούν εδώ και πέντε χρόνια τουλάχιστον».

Εκτός από όμως από την επικείμενη απειλή μιας πανδημίας, ο στρατός αναφερόταν με εκπληκτική ακρίβεια και στις πολλές υγειονομικές ελλείψεις, εξαιτίας των οποίων δυστυχώς αυτή τη στιγμή πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι στις ΗΠΑ (μόνο χθες, Τρίτη, απεβίωσαν 2.000 άνθρωποι).

Στο αδιαβάθμητο -αλλά μόνο για «επίσημη χρήση»- σχέδιο των 103 σελίδων αναφέρεται επίσης μια επισκόπηση των αιτιών που μπορεί να ξεσπάσει μια πανδημία, τυχόν επιπλοκές και πρόκληση σοβαρών προβλημάτων, καθώς και το πως θα πρέπει να αντιδράσει ο στρατός. Τονίζεται, μάλιστα, ότι ένας μεταδιδόμενος ιός μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία μέσω των χώρων εργασίας, των διεθνών αεροδρομίων και της έλλειψης υγιεινής σε διάφορους χώρους.

Η έκθεση αναφέρει ακόμα εύστοχα πως «όλες οι βιομηχανοποιημένες χώρες θα έχουν ελλείψεις σε κλίνες νοσοκομείων και σε εξειδικευμένο εξοπλισμό, όπως αναπνευστήρες, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πληθυσμών τους, σε περίπτωση μιας σοβαρής πανδημίας».

Το Πεντάγωνο κλήθηκε από το περιοδικό «The Nation» να σχολιάσει την αποκάλυψη, όμως δεν δόθηκε καμία απάντηση.

Χθες, Τρίτη, επίσης, ο πρόεδρος Τραμπ κατηγόρησε σφόδρα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την αντιμετώπιση του σχετικά με το ζήτημα, ενώ απείλησε να διακόψει και τη χρηματοδότηση προς τον οργανισμό…

Διαβάστε όλη τη μελέτη:

Πηγή: TheNation.com

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.