ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

O Τ.Μπάιντεν συνεχίζει τους βομβαρδισμούς ξένων χωρών: Πλήγματα των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία

1 min read

Τουλάχιστον 5 νεκροί

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ προχώρησαν χθες Κυριακή σε αεροπορικές επιδρομές «με στόχους εγκαταστάσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν», σε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας, σε αντίποινα για επιθέσεις με UAVs εναντίον αμερικανικού προσωπικού και αμερικανικών εγκαταστάσεων στην ιρακινή επικράτεια, όπως ισχυρίζεται το αμερικανικό Πεντάγωνο.

«Όπως επιδεικνύουν τα αποψινά πλήγματα, ο πρόεδρος (σ.σ. των ΗΠΑ Τζο) Μπάιντεν έχει καταστήσει πολύ σαφές ότι θα αναλάβει δράση για να προστατεύσει το αμερικανικό προσωπικό», ανέφερε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Τα πλήγματα έβαλαν στο στόχαστρο επιχειρησιακές εγκαταστάσεις και αποθήκες όπλων σε δύο τοποθεσίες στη Συρία και σε μία τοποθεσία στο Ιράκ, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

«Τουλάχιστον πέντε μαχητές ιρακινών παραστρατιωτικών οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αμερικανικών μαχητικών», σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση αυτή, η οποία έχει τη βάση της στο Λονδίνο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.