ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Τ.Μπάιντεν «ανησυχεί» για τους κινεζικούς υπερηχητικούς πυραύλους – Φόβος ότι θα χτυπήσουν τις ΗΠΑ

1 min read

Την ανησυχία του για την απειλή κινεζικών υπερηχητικών πυραύλων μετά από αναφορές για νέες δοκιμές των όπλων από το Πεκίνο εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. 

Στην Κίνα η δοκιμή του πυρηνικού υπερηχητικού πυραύλου τον περασμένο Αύγουστο έπιασε τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες απροετοίμαστες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times την Κυριακή 17/10, επικαλούμενο πηγές που είναι εξοικειωμένες με τη δοκιμή. Στον αντίποδα, το Πεκίνο αρνήθηκε την έκθεση, αποκαλώντας τη δοκιμή «πείραμα διαστημοπλοίου ρουτίνας».

Οι Financial Times ισχυρίστηκαν ότι η δοκιμή έλαβε χώρα τον Αύγουστο, αλλά ο Ζάο Λιτζιάν επιμένει ότι συνέβη στην πραγματικότητα τον Ιούλιο. Η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι ο πύραυλος έχασε τον καθορισμένο στόχο του αλλά παρόλα αυτά κατέδειξε την «εκπληκτική πρόοδο» που είχε σημειώσει το Πεκίνο στην ανάπτυξη υπερηχητικών εξοπλισμών, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι πιο ικανοί να διεισδύσουν σε επίγειες πυραυλικές άμυνες από τους κανονικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Οι Financial Times επεσήμαναν το ενδεχόμενο ο κινεζικός υπερηχητικός πύραυλος να πετά πάνω από το Νότιο Πόλο πριν χτυπήσει το έδαφος των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ άρχισαν για πρώτη φορά να δοκιμάζουν τεχνολογίες υπερηχητικών πυραύλων στα τέλη του 20ου αιώνα, αλλά τις εγκατέλειψαν αφού είδαν άσχημα αποτελέσματα.

Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι αρνήθηκε αρχικά να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, ωστόσο την Τετάρτη 20/10, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εκφράσει ανησυχίες μέσω διπλωματικών διαύλων σχετικά με τα υπερηχητικά όπλα της Κίνας. Η Ψάκι δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τον σκληρό ανταγωνισμό, αλλά δεν επιθυμούν να επιφέρει συγκρούσεις με την κυβέρνηση Μπάιντεν να έχει μεταφέρει αυτό το μήνυμα στην Κίνα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.