ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε αρνητικά την συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν πριν αυτή ξεκινήσει

1 min read

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά αρνητικά την παρουσία του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη πριν αυτή τελειώσει -δεν είχε καν ξεκινήσει η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν-…

Παράλληλα βλέποντας τον κλοιό να σφίγγει γύρω από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, εκτιμά (με βάση και τη δήλωση του βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλου) ότι ακόμα και αν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πίεζε τους εισαγγελείς να προχωρήσουν σε ενέργειες που εκείνος ήθελε αλλά εκείνοι δεν είχαν στοιχεία για να το πράξουν, δεν διέπραττε αδίκημα.

Σε μία ανακοίνωση – μνημείο ανευθυνότητας, έλλειψης μέτρου, αλλά και ένδειξης «γυμνής» αντιπολιτευτικής παρουσίας, η Κουμουνδούρου επιμένει:

– Οτι ο κ. Μητσοτάκης έχει αλλάξει στάση έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών, όταν ενώπιον του Ζόραν Ζάεφ είπε ότι είναι μία συμφωνία με την οποία δε συμφωνεί και αν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός δεν θα την περνούσε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

– Οτι η αναφορά του Ελληνα πρωθυπουργού στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι των 102 νεκρών σήμαινε δήθεν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία ευθύνη και τα όσα έλεγε τότε η Ν.Δ. αποτελούσαν προεκλογική σκοπιμότητα, όταν όλη η ελληνική κοινή γνώμη έμεινε άναυδη με την ανικανότητα και τα λάθη του κρατικού μηχανισμού και των υπευθύνων εκείνη την ημέρα και έκπληκτη με το θράσος και την έλλειψη ήθους των ανθρώπων που προσπάθησαν να στήσουν μία ολόκληρη παράσταση, έφτασαν να λένε ότι δε γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί όταν αποδεδειγμένα είχαν ενημερωθεί για τα πάντα, προκειμένου να αποσείσουν τις αντικειμενικές τους ευθύνες.

Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολίτευση από… υποχρέωση και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να κρύψει από την κοινή γνώμη. Ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, ο ίδιος που λίγες ημέρες πριν είπε ότι λυπάται για την ταλαιπωρία των επτά πολιτικών του αντιπάλων που διασύρθηκαν αρχικά (για την υπόθεση Novartis) και στη συνέχεια είδαν τις υποθέσεις τους να καταλήγουν στο αρχείο και είχε δυσαρεστήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του τη δήλωση, είπε χθες ότι ακόμα και αν ο κ. Παπαγγελόπουλος πίεζε από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης τους εισαγγελείς να προχωρήσουν σε ενέργειες που εξυπηρετούσαν τα πολιτικά του σχέδια ακόμα και χωρίς στοιχεία, «δε διέπραττε κάποιο έγκλημα».

Κάποιοι, εντός ΣΥΡΙΖΑ, θυμήθηκαν ότι αυτό το επιχείρημα το είχε χρησιμοποιήσει και ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής με το επιχείρημα ότι έχει δικαίωμα να πιέσει «για να λάμψει η αλήθεια», ενώ σε μία άλλη αγόρευση είχε σημειώσει: «Δεν φοβάμαι τίποτα, εγώ μάλιστα προαναγγέλλω από τώρα, όταν θα έρθει η δικογραφία στη Βουλή για τη μήνυση σε βάρος μου εγώ θα προτείνω να γίνει προανακριτική επιτροπή να ανοίξουν τα τηλέφωνα γιατί κανένα τηλεφώνημά μου δεν έχει παράνομη πράξη».

Αρχίζει το ματς

Η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποτελεί την έναρξη της αναμέτρησης των «προεδρικών» και των «πασοκογενών» με την εσωκομματική αντιπολίτευση, για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Τον νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα αλλάξει όνομα για να μπει μέσα και το «πράσινο», που θα αλλάξει πολιτικό προσανατολισμό για να «δέσει» τους ψηφοφόρους της σοσιαλδημοκρατίας και να προσπαθήσει να επικρατήσει στο χώρο, που θα εγγράψει νέα μέλη για να αποκτήσει βάση δεκάδων χιλιάδων μελών προκειμένου να αντιστοιχεί σε κόμμα εξουσίας, που θα εκλέξει τον αρχηγό του από τη βάση και όχι από το συνέδριο.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει ακόμα και να συγκρουστεί προκειμένου να επιβάλει τις αλλαγές που προωθεί. Ενα πρώτο δείγμα των προθέσεών του αναμένεται να δώσει σήμερα, παρουσία και των μελών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην Πολιτική Γραμματεία, ενώ την Κυριακή στην ομιλία του στο φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος αναμένεται να παρουσιάσει τη διακήρυξη του νέου κόμματος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.