ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Συριακός στρατός αναζητά εκδίκηση: Σκληρές μάχες με τζιχαντιστές στην επαρχία Χάμα

1 min read

Ο Συριακός στρατός διεξάγει μια εκστρατεία, έντονων επιθέσεων, κατά των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Χαμά ως αντίποινα στη θανατηφόρα επιχείρηση της τρομοκρατικής ομάδας Hurras Al-Deen στην πεδιάδα του Al-Ghaab την περασμένη εβδομάδα.

Οι εχθροπραξίες ανάμεσα σε συριακά κυβερνητικά στρατεύματα και τζιχαντιστές μαίνονται σε μια «ζώνη αποκλιμάκωσης», όπου υποτίθεται θα εφαρμοζόταν κατάπαυση του πυρός, με τους νεκρούς να αυξάνονται.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στην περιοχή, ο στρατός της Συρίας βομβάρδισε επανειλημμένα τις θέσεις των τζιχαντιστών. Οχήματα καθώς και «οχυρά» της τρομοκρατικής οργάνωσης καταστράφηκαν.

Επιστροφή στην «κανονικότητα»

Καθώς η τουρκική απειλή δεν είναι στο προσκήνιο, δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, συνεχίζουν αυτό που ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, πλήττοντας σχεδόν καθημερινά τομείς υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, και στις γειτονικές επαρχίες Χάμα, Χαλέπι και Λαττάκεια.

Oι Κούρδοι της Συρίας είχαν προειδοποιήσει πως μια τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία θα επέφερε μια μείζονα επανεμφάνιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS.

Μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα ακύρωνε χρόνια καρποφόρων μαχών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), συμμαχίας κούρδων και αράβων μαχητών, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και θα επέτρεπε στους αρχηγούς της οργάνωσης, που βρίσκονται ακόμη στη ζωή, να βγουν από την κρυψώνα τους.

Οι Κούρδοι αποτέλεσαν σημαντικούς συμμάχους για την Δύση, καθώς πολεμούσαν και αντιστέκονταν στις απειλές της ισλαμικής τρομοκρατίας. Η συμμαχία αυτή διαλύθηκε σε μία μόνο στιγμή, καθώς ο Τράμπ γύρισε την πλάτη του σ αυτούς, αφήνοντας ακόμη περισσότερο εκτεθειμένη την Ευρώπη σε νέους κινδύνους, όσον αφορά την ανασύνταξη των τρομοκρατών ισλαμιστών.

Πηγή: AMN

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.