ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Σύψας «καρφώνει» την κυβέρνηση: «Πιθανό καθολικό lockdown» – Ή εμβολιάζεστε ή θα «κλειδωθείτε όλοι

1 min read

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας επανεμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και «κάρφωσε» την κυβέρνηση που εδώ και λίγες ημέρες διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να επιβληθεί ξανά καθολικό lockdown. 

  • Ο Νίκος Σύψας είπε πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής καθολικού lockdown στη χώρα, κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα δεν θα εφαρμοστεί το lockdown μόνο σε ανεμβολίαστους, όπως λέει η κυβέρνηση. 

«Έχουν γίνει πολλές φορές οι δηλώσεις αυτές στο παρελθόν, ότι δεν θα κλείσουμε ποτέ και είδατε τα αποτελέσματα. Καλό θα είναι να μην γίνονται τέτοιες δηλώσεις, θα δούμε», είπε ο Νίκος Σύψας. 

Να θυμίσουμε πως και πέρσι τέτοια εποχή η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως η χώρα δεν θα ξανά κλείσει, παρόλα αυτά ζήσαμε έξι ακόμη μήνες σκληρού lockdown, το οποίο βέβαια δεν βοήθησε σε τίποτα τη χώρα. 

Ο Νίκος Σύψας είπε πως «αν δεν έχουμε πιάσει το 60% της ανοσίας, σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν από τη μετάλλαξη Δέλτα και θα έχουμε πολύ μεγάλη πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας οπότε αναγκαστικά θα πάμε σε οριζόντια περιοριστικά μέτρα».

  • Παράλληλα ο Νίκος Σύψας μίλησε για έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στα μέσα Αυγούστου επισημαίνοντας ότι είναι σε μεγάλη ένταση στην Ελλάδα η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο κ. Σύψας, επεσήμανε επίσης ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν είπε ποτέ να βγουν οι μάσκες και είναι εντελώς λάθος το μήνυμα που μεταφέρθηκε στην κοινωνία και οι δηλώσεις περί απόφασης να βγουν οι μάσκες.

Η επιτροπή το μοναδικό που είπε είναι ότι όταν κάποιος βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο που δεν υπάρχει κανένας συνωστισμός μπορεί πρόσκαιρα να βγάλει τη μάσκα.

  • Όσον αφορά στο 4ο κύμα της πανδημίας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επεσήμανε ότι το βλέπει στο βάθος του ορίζοντα και ότι είναι θέμα χρόνου να μας έρθει.

Η μετάλλαξη Δέλτα κάνει διασπορά κάτω από τα ραντάρ, υπογράμμισε, είναι η πιο μεταδοτική που έχει εμφανιστεί και ακόμα ερευνάται για να διαπιστωθεί εάν είναι και πιο θανατηφόρος, στοιχείο που μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Νίκος Σύψας προέτρεψε τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν ενώ προέβλεψε ότι σύντομα θα έχουμε δυο Ελλάδες, δηλαδή, περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και υψηλά ποσοστά μόλυνσης οπότε δεν αποκλείεται να λαμβάνονται τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.