ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

O Στρατός της Ρουμανίας μπήκε στην Μολδαβία και κατευθύνεται στη ρωσική Υπερδνειστερία

1 min read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της Μολδαβίας ότι δεν είναι πλέον ουδέτερη χώρα και ότι συντάσσεται με τη Δύση, καθώς ο ρουμανικός Στρατός κατευθύνεται προς της χώρα για ασκήσεις. 

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο ρουμανικά άρματα μάχης μπήκαν στην Μολδαβία και κατευθύνονται στη ρωσική Υπερδνειστερία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, τόνισε πως πρόκειται για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων με τη συμμετοχή χωρών του ΝΑΤΟ.

Πράγματι η Πολωνία και η Ρουμανία ανακοίνωσαν χτες, 28 Απριλίου, τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων.

Η Πολωνία ανακοίνωσε μια μαζική στρατιωτική άσκηση, προειδοποιώντας τους κατοίκους για αυξημένη κυκλοφορία και «φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων» που θα μετακινούνται σε όλη τη χώρα.

Οι ασκήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα, ανέφερε ο πολωνικός Στρατός σε δήλωση την Πέμπτη.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που χώρες του ΝΑΤΟ που κάνουν ασκήσεις στην Μολδαβία, η οποία πλέον και τυπικά δεν είναι ουδέτερη. 

Παράλληλα όλα αυτά δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις και στην Υπερδνειστερία.

Το κύριο πρόβλημα της Υπερδνειστερίας είναι η γεωγραφική της θέση. Η αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία βρίσκεται ανάμεσα στη Μολδαβία και την Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, σε σχέση με την Ουκρανία, η Υπερδνειστερία έχει μειονεκτεί σημαντικά καθώς βρίσκεται σε μια πολύ στενή λωρίδα γης και το φαρδύτερο σημείο της είναι μόλις 40 χλμ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.